Naast de 'vaste' supermarkten waar elk jaar ingezameld wordt, zijn er dit jaar twee supermarkten bijgekomen.  (foto: Peter van der Lingen)
Naast de 'vaste' supermarkten waar elk jaar ingezameld wordt, zijn er dit jaar twee supermarkten bijgekomen.  (foto: Peter van der Lingen) (Foto: Peter van der Lingen)

Kerstpakkettenactie kan nog handen gebruiken

Zwolle - Binnen 36 uur na opening van de klussenlijst van KerstZwolle was bijna de helft alle klussen al gevuld. Maar er zijn nog meer handen nodig.

Voor het dertiende jaar op rij wordt de Kerstpakkettenactie gehouden. De actie is flink gegroeid, in december vinden 2.500 kerstpakketten hun weg naar de sociale minima in Zwolle. Naast de 'vaste' supermarkten waar elk jaar ingezameld wordt, zijn er dit jaar twee supermarkten bijgekomen.

Van alle klussen is het vooral díe klus die nog openstaat: twee uur boodschappenlijstjes uitdelen in een supermarkt in de eigen wijk.

Daarom worden mensen gezocht die nog twee (extra) uurtjes kunnen besteden aan de Kerstpakkettenactie. Op vrijdag 13 december worden de hele dag , en op zaterdag 14 december van 8.00 tot 18.00 uur, boodschappen ingezameld bij supermarkten, de lijst staat op www.kerstzwolle.nl.

Dit jaar vraagt de organisatie om als extraatje een stompkaars te doneren voor in het kerstpakket. Het mag geen geurkaars zijn en liever niet verpakt in plastic. De kaarsen kunnen worden ingeleverd tijdens het inzamelweekend bij een deelnemende supermarkt óf bij de voedselbank.

Joop de Haan
Meer berichten