Zes saxofoons Arancione blazen HRFSTWND

Zwolle - In de HRFSTWND-series is er zaterdag 23 november om 20.00 uur een concert van het Groningse saxofoonensemble Arancione in de Theodorakapel aan de Theodorahof.

Onder de noemer 'grootse orkesten, grootse concerten' spelen verschillende HaFaBra-orkesten al sinds 2007 in de grote theaters van Gelderland en Overijssel HRFSTWND-concerten. In 2019 blies organisator Musidesk Rijnbrink leven in een kamermuziekvariant van HRFSTWND, waar ensembles de mogelijkheid krijgen om op een intieme locatie een mooi concert neer te zetten. Nu dus Arancione in de Theodorakapel.

Arancione bestaat uit zes ambitieuze saxofonisten en is vernieuwend bezig. Allereerst al door de bezetting als sextet in plaats van het veel voorkomende kwartet, waar slechts vier saxofonisten in spelen. Daarnaast hebben zij een gevarieerd en programma samengesteld om voor het publiek te spelen. Met muziek van Bach tot Piazzolla en van Curtis tot Corea zijn zij van alle markten thuis.

Het concert begint om 20.00 uur en de zaal gaat om 19.30 uur open voor het publiek. Kaarten zijn eventueel online te reserveren via www.hrfstwnd.nl en kosten 8 euro.
Meer informatie over Arancione staat op fb.me/arancione.sax.

Joop de Haan
Meer berichten