Feestelijke uitreiking duizendste energiescan

Zwolle - Een duurzaam huis kan veel opleveren. En daar zijn steeds meer huizenbezitters zich bewust van. Dinsdag reikte energieadviseur Egbert Brouwer van DCZ Duurzaam Wonen uit Zwolle
alweer de duizendste energiescan uit. Deze gratis energiescan helpt woningeigenaren met de verduurzaming van hun woning.

Het echtpaar Witteveen namen de cheque in ontvangst op het kantoor van Rabobank IJsseldelta aan de Willemskade. Zij bezochten de informatiebijeenkomst die was georganiseerd door DCZ Duurzaam Wonen in samenwerking met de Rabobank. Naast informatie over alle mogelijkheden die er zijn om je woning te verduurzamen gaf Michiel Doeze Jager, financieel adviseur bij de Rabobank, informatie over hoe deze mogelijkheden te financieren. En omdat geen huishetzelfde is werd ook een persoonlijke energiescan aangeboden.

Wilma en Cor Witteveen maakten een afspraak voor een energiescan en zijn daarmee de duizendste in de regio. Cor is enthousiast. "We hebben een paar jaar geleden boven alles aangepakt en zijn erg benieuwd wat we nog meer kunnen doen om energiezuiniger te leven. We weten er te weinig van en zo'n scan helpt enorm om een goed beeld te krijgen van de huidige situatie. Ik hou ook erg van deze aanpak: een bijeenkomst, goede voorlichting en direct in actie. Ja, goed dat we ons hebben aangemeld voor deze avond."


Michiel Doeze Jager benadrukt nogmaals het belang van deze bijeenkomsten. "Niet alleen geven deze bijeenkomsten veel inzicht in de mogelijkheden voor het verduurzamen van je woning. Ook over het financieren van energiebesparende voorzieningen is er nog niet veel bekend. Voor het treffen van energiebesparende maatregelen zijn meer financieringsmogelijkheden dan voor een reguliere verbouwing. We krijgen hier vaak verbaasde reacties over."

Joop de Haan
Meer berichten