De gasten worden aan tafel geserveerd en bediend door ongeveer honderd vrijwilligers, die zich ieder jaar belangeloos inzetten om de gasten een fantastische kerstavond te bezorgen.
De gasten worden aan tafel geserveerd en bediend door ongeveer honderd vrijwilligers, die zich ieder jaar belangeloos inzetten om de gasten een fantastische kerstavond te bezorgen. (Foto: )

Jaarlijks kerstdiner in WRZV-hallen op 23 december

Zwolle - De Vrienden van de Herberg houden maandag 23 december het jaarlijkse kerstdiner en gezellige kerstavond in de WRZV-hallen aan de Buitengasthuisstraat. Het kerstdiner is voor mensen die moeilijk kunnen rondkomen of in een kwetsbare positie verkeren . De opening van de avond wordt verricht door minister van Onderwijs Arie Slob en wethouder René de Heer. De organisatie is op zoek naar meer sponsoren voor de kerstavond.

"Het is natuurlijk elk jaar een hele uitdaging, maar zeker dankbaar werk om dit te mogen organiseren. Vorig jaar hadden we tafels tekort en moesten we helaas tientallen mensen teleurstellen. Dat zegt genoeg hoe het gesteld is met de armoede en hoe belangrijk deze avond is voor velen", vertelt Joop van Ommen, voorzitter van Vrienden van de Herberg. Voor de komende editie is een van de grote sponsoren afgehaakt. Van Ommen: "We zijn daarom nog drukdoende met het zoeken naar sponsoren of mensen die een bijdrage willen leveren."

"Afgelopen jaren is het steeds gelukt en is het hartverwarmend dat mensen ons initiatief willen ondersteunen. Zonder deze steun of hulp van anderen gaat het niet lukken, daar is het kerstdiner te groot voor geworden. Hopelijk weten we het met hulp van particulieren en bedrijven ook dit jaar weer te kunnen bekostigen."

In de warme en tot een gezellige kerststal omgebouwde WRZV-hallen wordt voor liefst vijfhonderd gasten de tafel gedekt. De gasten worden aan tafel geserveerd en bediend door ongeveer honderd vrijwilligers, die zich ieder jaar belangeloos inzetten om de gasten een fantastische kerstavond te bezorgen.

Het hoofdgerecht wordt in de vorm van een lopend buffet aangeboden. Het menu bestaat uit een voorgerecht, hoofdgerecht en dessert.

De avond wordt ook komende editie muzikaal bijgestaan door zangeres Lizette van Kuik. Ook is er dit jaar een optreden van het koor Melody Singers, dat belangeloos komen optreden voor de aanwezige gasten. Tijdens de opening is er een kort optreden van leerlingen van viooldocent Lies van Vledder.

Bij vertrek krijgen de gasten van Kerst Zwolle een goedgevuld kerstpakket mee naar huis. "Elk jaar was en is het een grote uitdaging om ook weer voldoende kerstpakketten te krijgen voor het grote aantal bezoekers", zegt Freddy Eikelboom van de organisatie Kerstdiner 2019. "Gelukkig worden wij ook dit jaar weer door Kerst Zwolle geholpen. Het is fantastisch om te zien dat deze vrijwilligers met steun van veel Zwollenaren wekenlang bezig zijn samen met winkeliers om de pakketten goed gevuld te krijgen."

Op dit moment hebben de (Zwolse) bedrijven NOVON Schoonmaak en Werkplan Uitzendbureau financiële steun toegezegd en is er nog een kleine 4.500 euro nodig om de begroting rond te krijgen.

Wie het kerstdiner wil ondersteunen met een financiële bijdrage kan onder vermelding van 'kerstdiner 2019' een donatie overmaken op bankrekeningnummer NL69RABO0110031539 t.n.v. Vrienden van de Herberg.

Het kerstdiner begint om 18.00 uur en wordt gehouden in de WRZV-hallen, Buitengasthuisstraat 8. De zaal is open vanaf 17.00 uur. Deelname kerstdiner is gratis en aanmelden is noodzakelijk. Aanmelden kan via met 038 - 4226129 of info@vriendenvandeherberg.nl

Een handje meehelpen bij de voorbereiding of op de avond zelf? Stuur een aanmelding naar info@vriendenvandeherberg.nl

Joop de Haan
Meer berichten