De zeilers van de Christofoor Zeeverkenners gaan zeilen voor een nieuw clubhuis en Ocean Cleanup.
De zeilers van de Christofoor Zeeverkenners gaan zeilen voor een nieuw clubhuis en Ocean Cleanup. (Foto: )

Varen voor goed doel en clubgebouw

Zwolle - Zeilend door Nederland voor het goede doel. De zeilers van de Christofoor Zeeverkenners gaan de uitdaging aan op 24 november. De zeilers varen voor het goede doel de Ocean Cleanup en een nieuw clubgebouw. Zo ver mogelijk varen in om en nabij 30 uur. "We gaan dag en nacht door, zodat we ver kunnen komen tijdens deze tocht!"

(door Koen Lipman)

Kars ten Berge is een van de zeilers die mee gaat doen aan het zeilkamp 'Sail for the Ocean'. "We hebben een oud clubgebouw dus we willen graag een nieuwe laten bouwen. Daarnaast merken we op ons terrein dat het steeds vaker vervuild is. Voornamelijk een hele bende plastic en afval vinden we langs de kant. Dit is niet goed voor het milieu, vandaar ook het goede doel de Ocean Cleanup."

"Omdat we ons clubgebouw willen vernieuwen en dit doel willen steunen hebben we een kamp opgezet waarbij mensen of bedrijven ons kunnen sponsoren. We varen op 24 november vroeg in de morgen richting Genemuiden. We gaan dag en nacht door, zonder motor, om zoveel mogelijk kilometers te halen. Op de 25e komen we dan weer terug."

"Wij hebben gekozen voor dit goede doel omdat wij een zeilvereniging zijn en ook baat hebben bij schoon water. We merken dat bij onze locatie in Berkum het water steeds vervuilder is. In het nieuws hoor je natuurlijk ook steeds vaker dat de oceaan langzaam een 'plastic soep' wordt. Dus gingen we op zoek naar een organisatie dat onze doelen vertegenwoordigd: de Ocean Cleanup!"

"Al het geld dat we ophalen komt binnen voor en door de kilometers die we varen tijdens deze dag. We varen deze dag met de gehele Wildevaart; dit is een groep van 8 jongeren tussen de 16 en 18 jaar. We varen met twee boten, dus vier personen per boot. We hebben kookstelletjes mee, zodat we zo lang mogelijk door kunnen varen. Mocht er geen wind zijn, dan gaan we het grootste gedeelte roeien. Mocht het echt slecht weer zijn, waar we niet op hopen, dan wordt het verplaatst."

"De gehele tocht is te volgen via onze social media kanalen en iedereen is welkom om te doneren. We willen zoveel mogelijk geld ophalen om een nieuw clubgebouw te financieren maar zeker ook om het goede doel te steunen."

De deelnemers verwachten dat het wel koud gaat worden. "Maar tegelijkertijd ook heel leuk. We willen iets goeds doen voor de club en de oceanen en dit is een unieke ervaring die we allemaal willen meemaken. We streven naar zo'n 1000 euro, waarvan we 50/50 gaan verdelen. En wat meer naamsbekendheid voor de club zou ook heel leuk zijn!"

Sponsoren per kilometer? sponsorkampchristofoor@gmail.com

Losse bedragen: www.christofoorverkenners.nl/sponsortocht

Meer informatie staat op www.instagram.com/christofoor_wv/ 

Koen Lipman
Meer berichten