Sinterklaas meert zijn Pakjesboot zaterdag 16 november weer aan bij het Rode Torenplein. Vandaaruit volgt hij een route door de binnenstad.
Sinterklaas meert zijn Pakjesboot zaterdag 16 november weer aan bij het Rode Torenplein. Vandaaruit volgt hij een route door de binnenstad.

Sinterklaas komt zaterdag aan in Zwolle

Zwolle - "Het sinterklaasfeest op zaterdag 16 november wordt grootser dan ooit tevoren". Dat zegt Edwin ter Burg, voorzitter van de organiserende SEZ (Stichting Evenementen Zwolle), met trots.

"Maar we willen echt een feest organiseren voor het kind, aansluitend bij de verbeelding van het kind: een spectaculaire aankomst van een echte boot, een bonte parade en een uniek nieuw eindfeest", zegt Ter Burg.

"We hebben een geweldig team dat de organisatie voor haar rekening neemt, Zo'n vijfentwintig personen werken gedurende het gehele jaar aan de Zwolse intocht en op de dag zelf komt daar nog een veelvoud aan vrijwilligers bij. Ik ben ontzettend dankbaar dat wij met dit geweldige team vrijwilligers zo'n evenement vorm kunnen geven."

Het Zwolse sinterklaasfeest, een van de meest toonaangevende in Nederland, wordt door een brede groep ondernemers uit de binnenstad en erbuiten gesteund, naast het ZwolleFonds en de Gemeente die ook bijdragen. "Alleen op deze wijze is het neerzetten van een sinterklaasintocht als in Zwolle mogelijk" aldus Ter Burg.

Het programma ziet er als volgt uit:

- 13.30 uur Start programma op het Rodetorenplein

- 14.00 uur Start waterspektakel (bij Rodetorenplein)

- 14.20 uur Aankomst boot en Zwols welkom van Sinterklaas (Rodetorenplein)

- 15.00 uur Vertrek parade door centrum (vanaf Rodetorenplein)

- 16.00 uur Aankomst op Grote Kerkplein en in het Academiehuis

- 16.55 uur Uitzwaaien Sinterklaas

- 17.00 uur Einde programma (Grote Kerkplein en het Academiehuis/Grote Kerk)

Iedereen wordt geadviseerd op tijd te zijn, er staat wat spectaculairs te wachten. Houd vooral de website www.sinterklaaszwolle.nl en de Facebookpagina Sinterklaas Intocht Zwolle in de gaten!

De intocht wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Zwolle, (leden/binnenstad ondernemers van) Zwolle Fonds en Vrienden van de Sint.

Joop de Haan
Meer berichten