Stichting HelpTeamWork zoekt een vrijwillige tekstschrijver. Deze stichting zet zich in voor kinderen die hulp nodig hebben.
Stichting HelpTeamWork zoekt een vrijwillige tekstschrijver. Deze stichting zet zich in voor kinderen die hulp nodig hebben. (Foto: )

ZwolleDoet!: van tekstschrijver tot muziek maken voor senioren

ZwolleDOET! is hét startpunt voor vrijwilligerswerk, informele zorg en mantelzorg. Voor helpen, hulp en houvast. Voor jezelf. Voor elkaar.

Gezocht: tekstschrijver

Stichting HelpTeamWork zoekt een vrijwillige tekstschrijver. Deze stichting zet zich in voor kinderen die hulp hard nodig hebben en dat willen ze in de toekomst ook graag blijven doen. Ze zoeken iemand die het jaarverslag kan schrijven in de periode van april tot juni. Dit kost ongeveer twaalf uur, de uren kan de vrijwilliger zelf indelen.

Aanmelden en meer informatie via www.bit.ly/tekstschrijvergezocht

Vrijwilliger bij de dierenambulance

Stichting Dierenhulp Noord-Overijssel zoekt een vrijwilliger voor de dierenambulance. De vrijwilliger helpt dieren die gewond zijn naar de dierenarts en brengt gevonden dieren naar het asiel. Daarnaast geeft de vrijwilliger voorlichting en advies over het werk van de ambulance en omgang met dieren. Vereiste: 20 jaar of ouder en in het bezit van een rijbewijs.

Reageren kan via www.bit.ly/dierenambulancezwolle

Taalwonder? Word vertaalmaatje!

Wie Engels, Arabisch, Spaans, Marokkaans, Mandarijn, Indonesisch of een andere taal spreekt, kan vertaalmaatje worden bij ZwolleDoet! De vrijwilliger ondersteunt iemand die de Nederlandse taal onvoldoende beheerst bij gesprekken met een (huis)arts of andere zorginstanties. De vrijwilliger geeft geen advies, maar is er als steuntje in de rug om begrip te creëren.

Meer informatie via www.zwolledoet.nl/vertaalmaatje

Maak ouderen blij met muziek

Muziekband Las Paljas is op zoek naar muzikanten die het leuk vinden om samen met hen te spelen in zorgcentra. Naast een gezellige middag bezorgen ze ouderen een fijn, ontspannen moment met mooie muziek. Wie gitaar, accordeon of saxofoon speelt, kan zich aanmelden.

Dat kan via www.bit.ly/muzikanten-zorg

Vrijwilliger dagbesteding

Een vrijwilliger van Stichting Games en Computers ondersteunt de werkbegeleider. De vrijwilliger heeft persoonlijk contact met de cliënten, geeft zorgsignalen door aan de werkbegeleider en kijkt welke activiteiten er opgepakt moeten worden. De werkzaamheden vinden plaats in een leuk, gezellig team waarbij plezier in het werk voorop staat.

Reageer op deze vacature kan via www.bit.ly/vrijwilliger-dagbesteding

Joop de Haan
Meer berichten