Van links af Martine Schouten, Eline Cornelisse en Debora Woldhuis in Restaurant Deksels.
Van links af Martine Schouten, Eline Cornelisse en Debora Woldhuis in Restaurant Deksels. (Foto: )

Deksels presenteert 'Spiegeltje Spiegeltje' voor hulp op weg naar werk

Zwolle - 'Hoe presenteer ik mezelf?' Dat is het thema van 'Spiegeltje Spiegeltje…', een bijzondere middag Restaurant Deksels op donderdag 21 november organiseert. 'Spiegeltje Spiegeltje…' is bedoeld voor mensen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken op weg naar bijvoorbeeld werk, of die dringend toe zijn aan wat positieve aandacht en deskundig advies. Het geweldige van het programma is dat er een groot aantal professionals onbezoldigd aan meewerkt.

Veel mensen hebben Restaurant Deksels van Stichting Kringloop Zwolle aan de Veerallee in de loop van het bijna tienjarig bestaan kunnen gebruiken als springplank naar een eigen plek in de maatschappij. Vanuit die gedachte besloten werkbegeleiders Martine Schouten en Debora Woldhuis om op donderdag 21 november van 15.00 tot 20.00 uur 'Spiegeltje Spiegeltje…' te organiseren.

"Want wie op zoek is naar werk of naar een zinvolle dagbesteding, moet zichzelf goed kunnen presenteren", zeggen zij. Ze kregen bij het organiseren spontaan medewerking van deskundigen.

Stylist Grietje Jongsma, eigenaar van Kleur Bkennen uit Hattem geeft een korte workshop waarin ze de deelnemers hun vier beste kleuren en bijbehorende drijfveren laat ontdekken en uitdragen. Ingeborg Stevens is een ervaren schoonheidsspecialiste en styliste met passie voor huidverbetering en ontspanning. Daarnaast is ze pedicure. Fotografe Elly Reinink weet hoe een goede profielfoto voor Facebook, Instagram, LinkedIn of een sollicitatie eruit ziet.

Wie geen baan of niet de juiste baan heeft, kan terecht bij JobHulpMaatje om te onderzoeken welke baan aansluit bij kwaliteiten, talenten en werkervaring. Ook ontdekken bezoekers hoe ze zich kunnen presenteren tijdens een sollicitatie. JobHulpMaatje is een project van Stichting Voor Elkaar Zwolle.

Maar 'Spiegeltje Spiegeltje…' biedt meer. "Samen laten zien wat jij waard bent!' Daar staan de mensen van Kleedkracht voor. Zij willen graag een schakel zijn in de hele sollicitatieprocedure voor mensen met een minimum of geen inkomen en bieden gepaste kleding en ondersteuning voor een verzorgd en goed voorbereid sollicitatiegesprek."

Iedereen die zich op de beste manier wil presenteren, krijgt 50 procent korting op alle kleding van de kringloop Zwolle. Restaurant Deksels biedt een hapje en een drankje. Het is nog een verrassing of er een kapper komt.

'Spiegeltje spiegeltje is toegankelijk voor iedereen die wel wat hulp kan gebruiken in de huidige levensfase en/of op weg naar werk. Wel even van te voren aanmelden, zodat de organisatie alles in goede banen kan leiden. Aanmelding voor kleding kan alleen via een verwijzer zoals Consulent Werk, een docent of een hulpverlener. Info en aanmelding: KleedkrachtZwolle@gmail.com)

Voor meer informatie en opgeven: Restaurant Deksels, 038 - 4661941 of deksels@kringloopzwolle.nl (Martine Schouten of Debora Woldhuis)

Joop de Haan
Meer berichten