Speel-o-theek Leentje Buur in Assendorp is op zoek naar een vrijwilliger die helpt bij het uitlenen en innemen van speelgoed.
Speel-o-theek Leentje Buur in Assendorp is op zoek naar een vrijwilliger die helpt bij het uitlenen en innemen van speelgoed. (Foto: )

ZwolleDoet: van helpen bij uitleen speelgoed tot geld inzamelen

ZwolleDOET! is hét startpunt voor vrijwilligerswerk, informele zorg en mantelzorg. Voor helpen, hulp en houvast. Voor jezelf. Voor elkaar.

Thema-avond: psychische problemen binnen het gezin

Steunpunt Mantelzorg houdt dinsdag 12 november samen met Impluz een thema-avond over KOPP. KOPP staat voor Kinderen van Ouders met Psychische Problemen.

Ervaringsdeskundige Silvia Rikmanspoel deelt verhalen uit haar persoonlijke boek 'Het oordeel voorbij', waarin eenzaamheid, haar depressieve moeder en de weg naar herstel een grote rol spelen. Iedereen met interesse kan zich gratis aanmelden via www.bit.ly/thema-kopp

Vrijwilliger Speel-o-theek

Speel-o-theek Leentje Buur in Assendorp is op zoek naar een vrijwilliger die helpt bij het uitlenen en innemen van speelgoed. De vrijwilliger maakt een gezellig praatje en helpt ouders en kinderen bij het uitzoeken van speelgoed.

De Speel-o-theek is voor gezinnen die weinig te besteden hebben of die in het kader van duurzaamheid liever lenen dan kopen. Ze zoeken iemand die één keer in de twee weken op vrijdagmiddag beschikbaar is.

Reageren op deze vacature kan via www.bit.ly/speelotheek

Collecteer voor het MS Fonds

Van maandag 18 tot en met zaterdag 23 november houdt het Nationaal MS Fonds de landelijke huis-aan-huiscollecte. In heel Zwolle zijn nog collectanten welkom. Ze bepalen zelf hoeveel tijd ze willen besteden aan het collecteren, vaak is twee uurt al voldoende. De opbrengst van de collecte wordt gebruikt om innovatieve onderzoeken te financieren die de genezing van MS een stapje dichterbij kunnen brengen.

Aanmelden kan via www.bit.ly/collectanten-ms

Gek op Studio Sport?

Sportliefhebber die graag naar Studio Sport op zondagavond kijken kunnen naar de Riethorst aan de Zijpe 4 (Aa-landen) komen om samen met de bewoners naar Studio Sport te kijken. De bewoners zoeken een enthousiasteling die twee keer maand kan komen en goed met mensen met dementie om kan gaan.

Reageren kan via www.bit.ly/sportliefhebber

Help KWF geld in te zamelen

KWF Kankerbestrijding zoekt een goede motivator die als vrijwilliger bij het winkelbusjesproject zoveel mogelijk winkeliers motiveert om een winkelbusje te plaatsen waar klanten een donatie in kunnen doen.

Aanmelden kan via www.bit.ly/vrijwilliger-kwf

Joop de Haan
Meer berichten