Kerkschatten in basiliek

Zwolle - Negen studenten van de Rijksuniversiteit Groningen presenteren donderdag 14 november in de Onze Lieve Vrouwebasiliek aan de Ossenmarkt kerkschatten uit die kerk.

Daarmee krijgt een project uit 2018 een vervolg. De studenten hebben zich de afgelopen maanden verdiept in de kerkschatten. De kerkschatten zijn in de ruim zeshonderdjarige geschiedenis van de basiliek in haar bezit gekomen en vertegenwoordigen vooral een cultuurhistorische waarde.

De studenten volgen het vak Material Religion. Met de faculteit Religiewetenschappen is de afspraak gemaakt om hun kennis, opgedaan door onder meer literatuurstudie, in de praktijk om te zetten in een wetenschappelijk onderbouwd overzicht van een aantal kerkschatten van de basiliek.

Op donderdag 14 november presenteren zij in de basiliek hun ‘eindproducten’ in woord en beeld. Belangstellenden zijn welkom. De start is om 20.00 uur, na een centraal deel volgt een aantal workshops waar bezoekers naar keuze gebruik van kunnen maken. De toegang is gratis.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden