Wilma Nijland, past-president van Inner Wheel Zwolle. overhandigde de cheque aan Mary van Norel van Villa Expertcare.
Wilma Nijland, past-president van Inner Wheel Zwolle. overhandigde de cheque aan Mary van Norel van Villa Expertcare. (Foto: )

Inner Wheel zamelt geld in voor Villa Expertcare Wezep

Zwolle - Mary van Norel ontving woensdag namens Villa Expertcare een cheque van 1.550 euro van Wilma Nijland, past-president van Inner Wheel Zwolle.

Ieder jaar kiest Inner Wheel Zwolle een fundraising-project, waarvoor de leden een jaar lang samen zoveel mogelijk geld inzamelen. Inner Wheel is een internationale organisatie die zich inzet voor meer vriendschap en begrip in de samenleving, omdat de leden zich niet alleen verantwoordelijk voelen voor elkaar, maar ook voor de toekomst van deze wereld.

Afgelopen jaar was dat Villa ExpertCare in Wezep, vroeger vroeger Mappa Mondo. Dat is een kleinschalige voorziening voor de (tijdelijke) opvang van kinderen tussen 0 en 18 jaar met een ernstige en/of chronische ziekte. Het is een huis en medisch kinderdagverblijf, waar kinderen en ouders thuis kunnen zijn. Het verblijf en de verzorging in Villa ExpertCare worden vergoed door de ziektekostenverzekering, maar de inrichting, uitstapjes en vakanties moeten worden betaald uit donaties.
Met elkaar hebben de Inner Wheel-leden allerlei acties georganiseerd om geld voor dit goede doel te genereren. De donatie van Inner Wheel Zwolle is speciaal bestemd voor creatieve activiteiten.

Joop de Haan
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden