Zwanet Hamhuis.'Vrijwilligers kunnen korte of langere tijd, als maatje voor de ouder, wekelijks bij ze langsgaan."
Zwanet Hamhuis.'Vrijwilligers kunnen korte of langere tijd, als maatje voor de ouder, wekelijks bij ze langsgaan." (Foto: )

Home Start biedt steun aan gezinnen die het moeilijk hebben

Zwolle - "Dankzij de Home-starter heb ik mijn gezin weer op de rit gekregen", vertelt moeder Kim. Ze had een burn-out, maar kreeg hulp van Home Start. Dat kan net het zetje zijn om de problemen te overwinnen, weet Zwanet Hamhuis, coördinator van Home-Start. "Als een moeder goed in haar vel zit, zijn problemen in het gezin of bij de opvoeding beter op te vangen."

In de huidige tijd, is iedereen vaak erg druk en zijn ouders in eerste instantie vooral op zichzelf aangewezen. Home-Start springt in het gat waar vroeger een buurvrouw of moeder bij kon springen.

Zwanet Hamhuis is als maatschappelijk werker de positieve kracht en cursusleider van Home-Start Zwolle. "Enthousiaste Home-starters zijn getrainde vrijwilligers die graag iets willen betekenen voor gezinnen die het moeilijk hebben", vertelt ze.

"Zij kunnen korte of langere tijd, als maatje voor de ouder, wekelijks bij ze langsgaan. De ouder geeft vervolgens aan waar hij of zij behoefte aan heeft. Dit kan tijd, aandacht en een luisterend oor zijn. En er samen even op uit gaan met of zonder de kinderen. Maar ook praktische hulp bieden is mogelijk."

Home-Start weet voor welke uitdagingen en kansen een gezin kan komen te staan. Dat is heel divers: problemen met een van de kinderen, weinig contact met vrienden of familie of een steuntje in de rug.

Ervaren en getrainde vrijwilligers van Home-Start bieden opvoed- en gezinsondersteuning bij alledaagse, lichte opvoedvragen. Ouders, vrijwilligers en verwijzers in de buurt van onze Home-Start locatie kunnen rechtstreeks contact opnemen met onze coördinator(en).

Iedereen kan zich hiervoor aanmelden en de hulp, door Home-starters, is dankzij subsidie van de gemeente Zwolle kosteloos.

Zie jij jezelf een bijdrage leveren aan gezinnen waar jouw steun of aandacht het samen opvoeden weer vanzelfsprekend maakt, denk dan eens aan de training voor Home-starter. In beide gevallen kan contact worden opgenomen met Zwanet Hamhuis. Dat kan via 038 - 8515700 of home-startzwolle@wijz.nu.

www.home-start.nl

Joop de Haan
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden