De eerste Buurtkamer in De Esdoorn wordt al gebruikt. De officiële opening is vrijdag 1 november. Met deze nieuwe buurtkamer kunnen oudere migranten langzaam kennismaken met de Nederlandse zorgomgeving.
De eerste Buurtkamer in De Esdoorn wordt al gebruikt. De officiële opening is vrijdag 1 november. Met deze nieuwe buurtkamer kunnen oudere migranten langzaam kennismaken met de Nederlandse zorgomgeving. (Foto: )

Eerste buurtkamer voor Zwolse migranten open

Zwolle - De eerste buurtkamer voor Zwolse migranten opent vrijdag 1 november officieel. De buurtkamer heet Cem, spreek uit 'djem' (Turks). Het is een synoniem voor samenkomst en samenzijn.

De Buurtkamer is te vinden in Locatie: De Esdoorn, Esdoornstraat 7. Het is een initiatief voor oudere migranten met een vorm van dementie of een chronisch ziekte die niet kunnen deelnemen aan de al bestaande vormen van dagbesteding of groepen.

Cem, is een initiatief van Emine Karadag. Zij is mantelzorger en door ZwolleDoet! opgeleid als Bruggenbouwer om zelf projecten in Zwolle op te zetten. Als mantelzorger merkte zij dat cultuurverschillen voor belemmeringen kunnen zorgen.

Voor veel oudere migranten zijn de Nederlandse vormen van dagbesteding niet passend, omdat ze niet aansluiten bij gebruiken uit andere culturen. Met deze nieuwe buurtkamer kunnen oudere migranten langzaam kennismaken met de Nederlandse zorgomgeving, met als doel een betere integratie, een passend zorgaanbod en minder overbelasting van mantelzorgers.

Buurtkamer CEM is vanaf 1 november iedere vrijdag geopend van 13.00 tot 16.00 uur. Meer informatie is te vinden op www.zwolledoet.nl.

Joop de Haan
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden