De Vogellanden is op zoek naar een vrijwilliger ter ondersteuning tijdens het schoolzwemmen.
De Vogellanden is op zoek naar een vrijwilliger ter ondersteuning tijdens het schoolzwemmen. (Foto: )

ZwolleDoet!: van schoolzwemmen tot collecteren voor het MS Fonds

ZwolleDoet! is hét startpunt voor vrijwilligerswerk, informele zorg en mantelzorg. Voor helpen, hulp en houvast. Voor jezelf. Voor elkaar.

Masterclass penningmeesters

Een penningmeester van een vereniging of stichting heeft een belangrijke rol. Hoe zorg je voor doorontwikkeling en een toekomstbestendige organisatie? In deze Masterclass delen professionals ontwikkelingen op het gebied van fiscaliteit en automatisering en gaan ze in op de veranderende rol van penningmeesters. De eerste bijeenkomst is op maandag 11 november, de tweede op maandag 25 november.

Aanmelden kan via www.bit.ly/masterclass-penningmeesters

Vrijwilliger schoolzwemmen

De Vogellanden is op zoek naar een vrijwilliger ter ondersteuning tijdens het schoolzwemmen. De vrijwilliger helpt de kinderen bij het uitkleden, douchen, afdrogen en aankleden. De leerlingen zijn tussen de 4 en 12 jaar oud en hebben een revalidatie-indicatie. Naast lichamelijke beperkingen kan er ook sprake zijn van een meervoudige beperking. Het schoolzwemen is op maandagochtend.

Reageren kan via www.bit.ly/vrijwilligerschoolzwemmen

Collecte Nationaal MS Fonds

Van maandag 18 tot en met zaterdag 23 november houdt het Nationaal MS Fonds de landelijke huis-aan-huiscollecte. In heel Zwolle zijn nog collectanten welkom. Vrijwilligers bepalen zelf hoeveel tijd ze willen besteden aan het collecteren, vaak is twee uurtjes al voldoende.

Aanmelden kan via www.bit.ly/collectanten-ms

Kookvrijwilligers gezocht

Dan is Beschermd Wonen van de Herberg op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om een lekkere maaltijd te verzorgen en zo wat betekenen voor daklozen in Zwolle? In deze locatie wonen vijftien mensen die werken aan hun herstel, waarbij ze ook leren koken.

Reageren kan via www.bit.ly/kookvrijwilligers

Vrijwilliger jongeren

Triade Vitree zoekt voor hun jongerenlocatie een enthousiaste vrijwilliger. De Mozartlaan is een woongroep voor jongeren tussen de 15 en 20 jaar die door omstandigheden niet meer thuis wonen. De vrijwilliger begeleidt jongeren bij het bezoeken van hun netwerk, soms ook buiten Zwolle. De vrijwilliger helpt de jongere om zijn waardevolle contacten te onderhouden door mee te reizen en ondertussen een luisterend oor te bieden. De onkosten worden vergoed.

Reageren kan via www.bit.ly/jongeren-begeleider

Joop de Haan
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden