SamenZwolle zoekt iemand die Hans wil helpen met het klussen in zijn nieuwe woning.
SamenZwolle zoekt iemand die Hans wil helpen met het klussen in zijn nieuwe woning. (Foto: )

Samen Zwolle: van helpen met klussen tot fietsen en creatief zijn

Op SamenZwolle vind én plaats je alles wat je voor en met elkaar kunt doen in onze mooie stad of in jouw wijk. Van vrijwilligerswerk en participatiebanen bij verschillende Zwolse organisaties, tot gezellige en interessante activiteiten in de buurt en oproepen van Zwollenaren, stichtingen en verenigingen. Want in Zwolle, regelen we het samen.

Financiën voor verenigingen

Op donderdagavond 31 oktober houdt ZwolleDoet! met SportService Zwolle en Stadkamer het kennisfestival 'Inspireren is'. Er zijn verschillende inspiratiesessies over financiën en de deelnemers kunnen in gesprek gaan met de aanwezige fondsen en sprekers. Deelname is gratis.

Aanmelden via www.bit.ly/inspirerenis

Gezocht: eenmalige klushulp

Hans heeft een aangepaste Wmo-woning, maar kan door zijn lichamelijke beperking de klussen in zijn nieuwe huis niet aanpakken. Hij is op zoek naar iemand die laminaat kan leggen, schilderen en/of behangen.

Reageren kan via www.bit.ly/klushulp-wipstrik

Gezelschapsmaatje in Westenholte

Een lieve mevrouw (midden 70) in Westenholte is op zoek naar een gezelschapsmaatje om eens in drie of vier weken wat leuks mee te doen, zoals samen fietsen, winkelen of een markt bezoeken.

Meer informatie via www.bit.ly/maatje-westenholte

Wie helpt met boodschappen?

Een mevrouw uit Holtenbroek met een klein netwerk is op zoek naar iemand die samen boodschappen wil doen. Ze heeft geen familie meer en kan alleen naar buiten wanneer iemand haar met haar rolstoel begeleid.

Hulp aanbieden kan via www.bit.ly/boodschappen-hulp

Fietsen en creatief bezig zijn

Wie wil kennismaken met een mevrouw (53) in Westenholte er graag samen eropuit gaat? Ze is alleenwonend en werkt in de ochtenden met plezier bij Frion, maar zou graag in contact komen met meer mensen van haar leeftijd. Ze is gek op winkelen, koffie drinken, fietsen, haken en creatief aan de slag gaan, bijvoorbeeld door 3D-kaarten te maken.

Kennismaken kan via www.bit.ly/samen-eropuit

Joop de Haan
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden