Theologisch eetcafé: groene theologie

Zwolle - Zwolse theologen spreken zich op zes woensdagavonden uit over een actueel thema in Het Vliegende Paard aan de Voorstraat 17-19. Op 6 november spreekt dominee Iemke Epema over groene theologie.

De kosten voor deelname zijn 7,50 euro, inclusief maaltijd. Opgave bij an.vandermeulen@planet.nl, uiterlijk zondag 3 november. Wie vegetarisch eet kan dat melden.

Het theologisch eetcafé begint om 17.30 uur met inloop en een drankje. Om 18.00 uur wordt het thema kort en prikkelend neergezet, gevolgd door twintig minuten discussie aan de hand van twee vragen. Om 18.30 uur begint de maaltijd en wordt het gesprek aan tafel voortgezet en om 19.30 uur wordt de avond afgesloten.

Op woensdag 6 november gaat ds. Iemke Epema in op het thema groene theologie. Moet de kerk mensen aansporen om milieubewust te leven? En op welke gronden? Wat zegt de Bijbel eigenlijk over duurzaam leven? Is de milieucrisis niet mede het gevolg van de manier waarop in het christelijk geloof de mens altijd op een voetstuk is gezet, als heer en meester over de schepping? Voel je je schuldig over je eigen ecologische voetafdruk of kun je daar niet mee zitten?

Onderwerpen in volgende edities van het theologisch eetcafé zijn onder andere de vluchtelingencrisis en de vraag of er een heel nieuw christendom denkbaar is.

Joop de Haan
Meer berichten