Foto: Fridtjof Meerlo

Dubbelgreep houdt weer 'Kerst speel je Samen'

Zwolle - Docentencollectief Dubbelgreep houdt zondag 15 december de vierde editie van Kerst speel je Samen, hét Zwolse kerstmeespeel- en meezingevenement. Het wordt dit keer gehouden in de Dominicanenkerk aan de Assendorperstraat.

Ook dit jaar doet er weer een special guest mee. Net als bij de voorgaande edities nodigt docentencollectief Dubbelgreep iedereen uit die een akoestisch blaas- of snaarinstrument bespeelt mee te doen in het grote meespeelorkest. Hoelang de deelnemers al spelen is niet belangrijk, voor iedereen is er een geschikte partij.

Zingen kan ook, in één van de twee koren: een jeugdkoor (vanaf 7 jaar) en een koor voor iedereen van 15 jaar en ouder.

Repetities die dag, 15 december, van 13.00 tot 16.30 uur en aan het eind van de middag volgt dan het concert. Dubbelgreep vraagt dit jaar een deelnemersbijdrage van 7,50 euro, dubbelgreepleerlingen betalen 6,50 euro.

Elk jaar krijgt één instrument extra aandacht, dit jaar is dat de klarinet. Iedereen die klarinet speelt mag mee doen aan een bijzonder stuk dat gespeeld wordt door een klarinetensemble onder leiding van Karin Vrieling. Ook hier geldt: voor ieder is er een geschikte partij. De enige voorwaarde is dat de muzikant aanwezig kan zijn op de repetitie op vrijdag 13 december (18.45 tot 20.30 uur) in gebouw Domusica aan de Radewijnstraat. Klarinettisten ontvangen na aanmelding bericht.

De inschrijving is inmiddels begonnen op www.dubbelgreep.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden