Foto:

Liedjesboekje Vogellanden met gebaren voor kinderen

Zwolle - Vogellanden, het centrum voor revalidatie en bijzondere tandheelkunde, heeft een liedjesboek met gebaren voor kinderen ontwikkeld. In 'Het jaar door met liedjes en gebaren' staan 25 bekende kinderliedjes met daarbij tekeningen met de ondersteunende gebaren uit de gebarentaal.

Het boekje is gemaakt door studente An-Yi van der Hoek van het Cibap en logopedisten Aleida Bulsink en Hilde Hofman van de kinderrevalidatie van Vogellanden.

Binnen de kinderrevalidatie van het centrum worden kinderen behandeld die fysieke beperkingen hebben en daarnaast bijkomende problematiek, vaak ook op het gebied van spraak en taal. Behandelaren maken tijdens de therapie en in de peutergroepen daarom gebruik van 'totale communicatie'. Dat wil zeggen dat zij de communicatie ondersteunen met alle mogelijke middelen, zoals woorden, foto's, pictogrammen, het gebruik van voorwerpen en het aanwijzen van items.

Deze visualisatie vergroot het taalbegrip en optimaliseert de taalontwikkeling. Belangrijk onderdeel van deze totale communicatie binnen Vogellanden is de inzet van ondersteunende gebaren. Deze gebaren worden onder andere toegepast tijdens het zingen van liedjes.

www.vogellanden.nl/boekje

Joop de Haan
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden