Zestigplussers kunnen alle donderdagen in oktober gratis kennis maken met walking footbal.
Zestigplussers kunnen alle donderdagen in oktober gratis kennis maken met walking footbal. (Foto: )

Nooit te oud om te voetballen: OldStars walking football SV Zwolle

Zwolle - Zestig jaar en zin om (weer) te voetballen? Lekker buiten actief bezig zijn samen met leeftijdsgenoten? In oktober kan dit bij voetbalvereniging SV Zwolle. In samenwerking met PEC Zwolle United, de maatschappelijke tak van PEC Zwolle, WijZ Welzijn en SportService Zwolle start SV Zwolle met OldStars walking football op sportpark Marslanden.

OldStars walking football neemt in belangstelling toe. Steeds meer Eredivisieclubs en verenigingen beginnen met het aanbieden van OldStars walking football. SV Zwolle begint, in navolging van andere verenigingen in Zwolle, in oktober ook met OldStars walking football.

OldStars walking football is een van oorsprong Engelse vondst en een vorm van voetbal waarbij, de naam zegt het al, de spelers niet rennen maar wandelen. Het is een prachtig alternatief voor ouderen die vanwege fysieke beperkingen niet meer mee kunnen doen aan het traditionele voetbal, maar wel graag een balletje willen trappen. Daarbij is het goed voor de gezondheid.

Er wordt gespeeld op een veld van 40 bij 25 meter met en tegen andere voetballers en zonder keeper. Naast niet rennen, mag de bal niet boven heuphoogte komen en is het hebben van fysiek contact niet toegestaan. Deze regels zijn er om blessures te voorkomen en maakt het voetballen uitdagender.

Communicatie, gericht passes geven en timing zijn door deze regels dan ook erg belangrijk. Niet alleen het voetballen staat centraal, maar juist het samenzijn en het onderhouden van sociale contacten. Bijvoorbeeld na afloop in het clubhuis van de vereniging gezellig nog even koffie drinken met z'n allen.

Alle donderdagen in oktober (zie onder) kan iedereen bij SV Zwolle geheel vrijblijvend en gratis mee doen met de trainingen. Onder leiding van een instructeur kunnen ze kennis maken met OldStars walking football, geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Ook wie nog nooit heeft gevoetbald, is welkom.

Opgeven OldStars walking football is niet nodig. Vanaf 10.00 uur is er op donderdag 3, 10, 17, 24 en 31 oktober iemand aanwezig om deelnemers te verwelkomen bij SV Zwolle, op sportpark Marslanden aan de Hyacinthstraat 66a. De training duurt van 10.15 tot 11.15 uur. Na afloop van de training staat in het clubhuis de koffie klaar.

Wie meer informatie wil, kan contact opnemen met Bram van Bessen via 06-42627933 of info@sportparkmarslanden.nl

Joop de Haan
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden