Foto:

Lezing over de Jiddische taal in Synagoge van Zwolle

Zwolle - Drs. Carla da Silva geeft woensdag 16 oktober een lezing in de Synagoge van Zwolle over de Jiddische taal en haar invloed op het Nederlands.

De lezing begint om 19.30 uur en wordt georganiseerd door de afdeling Zwolle/Overijssel van het Genootschap Nederland-Israël. De Synagoge is gelegen aan de Samuel Hirschstraat 8. Niet-leden betalen een toegang van 7,50 euro.


De Mazzel! Geintje! Jiddische woorden geven kleur aan onze taal, vooral in Amsterdam is nog heel wat Jiddisch te horen. Maar wat is het Jiddisch voor een taal? Door wie werd het gesproken en hoe komen deze woorden in onze taal terecht? In deze lezing gaat het over het ontstaan van de Jiddische taal en cultuur, hoe het zich van een jargon tot een rijke taal met literatuur ontwikkelde, hoe het klinkt en wat kenmerkend is aan deze taal. Ook komt de invloed van het Jiddisch op de Nederlandse taal aan de orde. De lezing wordt geïllustreerd met foto's en videobeelden.

Carla da Silva studeerde Engelse taal en letterkunde. Haar afstudeerwerk ging over de Joods-Amerikaanse literatuur. Als zangeres is zij inmiddels een van de bekendste Nederlandse vertolksters van het Jiddisch lied.

Joop de Haan
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden