Coming out-week in Zwolle

Zwolle - In de week rondom Coming-out dag (donderdag 11 oktober) organiseert COC Zwolle, onder andere met Stadkamer een aantal bijeenkomsten.

Donderdagavond, vrijdagavond en zaterdag (10, 11 en 12 oktober) zijn er verschillende bijeenkomsten en workshops te bezoeken in Stadkamer Centrum aan de zeven Alleetjes.

Donderdag 10 is er een bijeenkomst met een gastspreker en muziek. De schrijver Alex Bakker komt vertellen over zijn boek ‘Transgender in Nederland. Een buitengewone geschiedenis'. En Kayden, bekend van Holland’s Got Talent, zal die avond voor de muziek zorgen. Ook is er ruimte om met elkaar in gesprek te gaan en vragen te stellen. De avond start om 19.30 uur, en duurt tot 22.00 uur.

Vrijdag 11 staat in het teken van workshops, in de vorm van de GSA-dag. GSA is een groep leerlingen en docenten op een school die zich inzet voor acceptatie van seksuele diversiteit en genderdiversiteit. De GSA-dag is bedoeld voor leerlingen en docenten van scholen uit de regio. Het maakt daarbij niet uit of je al een GSA hebt of niet: iedereen is welkom. De drie workshops van die avond zullen gaan over Paarse Vrijdag, Onzichtbare groepen binnen lhbt-plus en het geven van presentaties.
Vanaf 18.00 uur, ook later komen is mogelijk. De avond duurt tot 20.45 uur.

Zaterdag 12 zijn COC Zwolle en Club- T Zwolle de hele dag aanwezig met een informatiestand. Ook is er deze dag de Genderbox van Mindmix.
Hoe zit het bij jou? Matcht het allemaal wel een beetje? De Genderbox vertelt je hoe het écht zit... Het doel is om bewustwording te creëren over gender- en seksualiteitsnormen.

Er is geen aanmelding of entree nodig voor deze bijeenkomsten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden