Oude Ambachtsschool houdt open huis

Zwolle - De Oude Ambachtsschool (DOAS) aan de Mimosastraat 1 houdt zaterdag 12 oktober van 11.00 tot 16.00 uur een open dag.

De atelierhouders zijn n aanwezig en bieden geïnteresseerden de mogelijkheid een kijkje te nemen in hun werkplaatsen op de begane grond en op de eerste verdieping van het monumentale pand. Er is van alles te beleven in de ateliers en de centrale ruimtes. De toegang is gratis.

Jaarlijks worden twee open dagen in Doas gehouden, die doorgaans zeer druk bezocht worden. Dat is niet verwonderlijk, want veel Zwollenaren kennen het pand nog uit de tijd dat er een ambachtsschool in gehuisvest was. Men weet wel dat er nu 'kunstenaars' in zitten, maar wat daar allemaal precies gebeurt?

Tijdens de open dag op 12 oktober kunnen bezoekers daar een goede indruk van krijgen. In de grote hal en de gangen vinden dans optredens plaats. Er is een café en er zijn kleine exposities en gratis workshops.

De diversiteit in ambacht, kunst en cultuur is groot. De atelierhouders laten zien hoe ze werken en wat ze maken en vinden de belangstelling van het publiek leuk. Ze zijn graag bereid vragen te beantwoorden en uitleg te geven. Nadere informatie is te vinden op de website.

www.doas.nl

Joop de Haan
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden