Een van de geëxposeerde werken: een landschap Roeli Rumscheidt.
Een van de geëxposeerde werken: een landschap Roeli Rumscheidt. (Foto: )

Schilders Palet maken Franse landschappen

Kunstgalerie Bagijneweide toont het werk van twee groepen Paletkunstenaars, die deze zomer schilderden in de vrije buitenlucht van Frankrijk. De expositie is te zien tijdens twee weekeinden: zaterdag en zondag 5 en 6 oktober, en 12 en 13 oktober, telkens van 11.00 tot 16.00 uur. Het werk is te zien in het Paletgebouw aan de Bagijneweide 15.

Diezerpoort - Eén groep schilders van kunstenaarsvereniging Palet ging deze zomer naar de Normandische kust, die sinds de impressionisten veel schilders inspireert. Op deze tentoonstelling in het Palet-gebouw zijn daar voorbeelden van te zien.

De schilderijen van Cora Tamarinof tonen de Normandische kust met het prachtige innerlijke licht in het zeewater van de Atlantische Oceaan.

De tweede groep Paletkunstenaars trok naar de Morvan, het heuvelachtige deel van Bourgogne. Het rijkgeschakeerde landschap, met afwisselend bos, meertjes, heuvels en bouwland inspireerde tot mooie werken, zoals een schilderij van Roeli Rumscheidt.

In heldere verzadigde kleuren toont het ons vruchtbomen langs de rand van een weiland met een meertje, waar op de voorgrond een eenzaam stuk wasgoed zich harmonieus nestelt in het geheel.

De toegang tot de expositie is vrij. Meer informatie is te vinden op de website of Facebook-pagina.

www.paletzwolle.nl

Joop de Haan
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden