InteraktContour is op zoek naar wandelmaatjes voor cliënten met niet-aangeboren hersenletsel. 
InteraktContour is op zoek naar wandelmaatjes voor cliënten met niet-aangeboren hersenletsel.  (Foto: )

ZwolleDoet!: van wandelmaatjes tot voorlichting over alzheimer

ZwolleDoet! is hét startpunt voor vrijwilligerswerk, informele zorg en mantelzorg. Voor helpen, hulp en houvast. Voor jezelf. Voor elkaar.

Wandelmaatjes

InteraktContour is op zoek naar wandelmaatjes. De cliënten van InteraktContour hebben niet-aangeboren hersenletsel waardoor hun leven drastisch is veranderd. Door begeleiding leren ze hiermee omgaan en zien wat er nog wél mogelijk is.

Aanmelden kan via www.bit.ly/wandelmaatje

Dames met dementie zoeken gezelligheid

Woonzorgcentrum Berkumstede zoekt vrijwilligers die eens in de week een bezoek willen brengen aan twee oudere dames met dementie. Even wandelen, gezellig een kopje koffie drinken of samen fietsen.

Reageren kan via www.bit.ly/begeleiding-dementie

Voorlichting Alzheimer Nederland

Op maandag 7 oktober om 19.00 uur houdt Alzheimer Nederland een voorlichtingsavond bij ZwolleDoet! voor potentiële nieuwe voorlichters. De organisatie zoekt vrijwillige voorlichters, liefst met een migratie achtergrond. Een voorlichter verzorgt lezingen over dementie voor doelgroepen met diverse achtergronden en staat regelmatig met een informatiestand op bijeenkomsten in de regio.

Aanmelden via www.bit.ly/voorlichting-alzheimer-nl

Cursus omgaan met mentale problemen

In oktober organiseren Steunpunt Mantelzorg, onderdeel van ZwolleDoet, en Impluz de cursus omgaan met mentale problemen in gezin of omgeving. Deze cursus is voor mantelzorgers die meer willen weten over mentale problemen. Tijdens de cursus komen ziektebeelden aan bod en wordt besproken hoe naasten beter leren omgaan met de situatie. De cursus bestaat uit drie bijeenkomsten, de eerste is op dinsdag 15 oktober. Deelname is gratis.

Aanmelden via www.bit.ly/cursus-mentale-problemen

Training plusmaatjes

Een plusmaatje is een maatje voor iemand met een psychische kwetsbaarheid. Deze mensen hebben behoefte aan iemand die samen met hen dingen onderneemt. Een betekenisvol, bijzonder contact dat veel voldoening geeft en wellicht een mooie connectie op kan leveren. Op dinsdag 29 oktober om 19.00 uur is er een basistraining om een idee te krijgen van het Plusmaatjesproject.

Aanmelden via www.bit.ly/training-plusmaatjes

Joop de Haan
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden