Etienne la Faille achter de draaitafels tijdens een bedrijfseest van Ciorendion op Schiphol.
Etienne la Faille achter de draaitafels tijdens een bedrijfseest van Ciorendion op Schiphol. (Foto: Guus J. Baks )

Tappende voeten en knikkende hoofden

Zwolle - Gewoon lekker dansen op 70's, 80's en 90's muziek. Dj Etienne la Faille draait zaterdag 5 oktober weer in Urbana aan de Wipstrikkerallee. "Veel mensen spraken me aan met de vraag of ik zoiets wilde organiseren. Gewoon lekker dansen op goede muziek uit die periode, zonder verkleed partij. Zo is het concept ontstaan.

DJ Etienne draait van privé feest tot grote corporate events. Zo draaide hij onlangs voor Corendon op Schiphol en de Beurs van Berlage in Amsterdam. Hij draait regelmatig in clubs en stond onlangs op het Zwolse Straatfestival.

Al die verschillende gelegenheden vragen om een andere aanpak en een andere soort muziek. "Per keer kijk ik wat ik ga draaien, dat maakt mijn vak ook zo leuk. Ik draai dance, club, deephouse, elektro, Top 40, jaren 70, 80 en 90, dance classics, soul, funk, jazz en lounge.

Ik heb geen kant en klare playlist, maar ik bereidt me altijd goed voor. De kunst is om te kijken naar je publiek. Ik ben de hele tijd aan het observeren: wat voor publiek heb ik, hoe kan ik die mensen verbinden met muziek, waar doe ik ze een plezier mee, waar krijgen ze goede energie van, wat is hun lichaamstaal, hoe gaan ze met elkaar om, hoe zijn mensen gekleed, welke leeftijd. Maar als ze met de voeten gaan tappen en hoofden gaan knikken zit ik goed."

Etienne werkt dan toe naar een climax. "Dat is altijd wat ik met het draaien probeer te bereiken. Het maakt niet uit bij wat voor gelegenheid en welke muziekstijl, het moet altijd ergens naar toe gaan.

"Wat ik heel leuk vindt, is als mensen na afloop naar me toe komen en zeggen, dat ze een fantastische avond hebben gehad of dat ze geraakt zijn door een nummer dat ze lang niet hebben gehoord, maar waar ze wel herinneringen aan hebben."

Etienne heeft een aardig idee van wat mensen mooi vinden. Hij draaide jarenlang in discotheek X-Ray, aan de Blijmarkt. "Daarna heb ik bij Sony Music, de platenmaatschappij, gewerkt. Ik ging met alle nieuwe releases het land in; van Bruce Springsteen tot Beyonce.

Wat de startplaat van de dansavond in Urbana gaat worden staat nog niet vast. "Ik ga die avond in elk geval bekende dingen draaien, maar ook muziek die je al een tijdje niet gehoord hebt. De vorige twee edities waren druk bezocht en heel gezellig. We gaan er deze derde editie weer een feestje van maken met z'n allen."

Het feest duurt van 20.30 tot 1.00 uur. Kaartjes van 8,50 euro zijn te bestellen via 038-4538418, info@urbana.nl of aan de deur. Urbana is te vinden aan de Wipstrikkerallee 213.

Joop de Haan
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden