Jessica de Jonge (links) en Esther Jellema van de Stadshoeve nodigen iedereen uit om naar De Stadshoeve te komen. (foto: Sigrid Aalfs)
Jessica de Jonge (links) en Esther Jellema van de Stadshoeve nodigen iedereen uit om naar De Stadshoeve te komen. (foto: Sigrid Aalfs) (Foto: Sigrid Aalfs)

De Stadshoeve laat zichzelf zien tijdens Burendag

Zwolle - Park de Stadshoeve in Stadshagen viert zaterdag 28 september haar twee-jarig bestaan en Nationale Burendag ineen. "We doen dat, omdat we een ontmoetingsplek zijn voor iedereen, en dus ook voor onze buren", legt Jessica de Jonge, voorzitter van het bestuur van stichting de Stadshoeve, uit. " We laten op deze dag onze plek zien, en er zijn allerlei leuke activiteiten. Tegelijkertijd is het voor ons een mooie gelegenheid om nieuwe Vrienden aan ons te binden."

De Stadshoeve bestaat nu twee jaar en heeft in die tijd meer naamsbekendheid gekregen en mensen weten de Stadshoeve ook beter te vinden.

(door Sigrid Aalfs) 

"We zijn aardig in balans qua aantal vrijwilligers, dieren en aanloop. We hebben zo'n veertig vrijwilligers. De diversiteit aan dieren is groot, dat is ook onze doelstelling; er lopen onder andere drie geitenrassen rond, twee varkens, en sinds kort cavia's. We vinden het belangrijk dat de dieren tam zijn, of tam te maken zijn. En we hebben best veel bezoekers, vooral bij mooi weer zit het terras vol." Daarnaast zijn er onder andere een kleuren- en geurentuin, een moestuin, en een speeltuin Op het terrein voert Frion ook allerlei taken uit.

Bij de stadshoeve zijn drie ruimtes te huur voor workshops, vergaderingen, en teamdagen. Ook de bistro huurt een ruimte. ZZP-ers en wijkbewoners zijn vaak de huurders. " Hier kunnen ze in samenwerking met ons dingen uitproberen, als een workshop, op een kleine locatie," vertelt secretaris Esther Jellema. "Soms komen hier ook grote en middelgrote bedrijven, die zouden we graag vaker zien."

Broek ophouden

Want financieel wordt het wel anders over vijf jaar; dan moet de stadshoeve haar eigen broek gaan ophouden. "Dan hebben we minimaal 120. 000 euro op jaarbasis nodig om te kunnen bestaan. We hebben twee gebouwen op een behoorlijk terrein, wat allemaal geld kost. Bezoekers blijken het lastig te vinden dat te zien; ze denken dat de gemeente dat allemaal wel blijft betalen. Mensen vinden het een fijne plek om te verblijven, en willen het niet kwijt, dus de uitdaging voor ons is dat te blijven overbrengen aan bezoekers. Daarom werven we Vrienden, om zo de toekomst van de Stadshoeve veilig te stellen."

Een Vriend betaalt 25 euro en krijgt daarvoor vier keer per jaar een persoonlijke uitnodiging. Als Vriend kinderen heeft, dan krijgen die deze Burendag een knipkaart waarmee ze gratis aan drie activiteiten mogen meedoen. Daarnaast heeft de stadshoeve partnerships met ZZP-ers, voor extra inkomsten. Onlangs startte de stadshoeve met partnerships met het Midden- en Kleinbedrijf.

Zaterdag is er onder andere een stormbaan voor kinderen, en creatieve workshops.

www.parkdestadshoeve.nl

Sigrid Aalfs
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden