Zus van Zand, met bloemen.
Zus van Zand, met bloemen. (Foto: Ger Breman)

Palet verwelkomt honderdste lid

Zwolle - Kunstenaarsvereniging Palet heeft de honderd leden bereikt. Zus van Zand uit Dedemsvaart is dinsdag in het Academiehuis De Grote Kerk door voorzitter Frida Hengeveld verwelkomd in het bijzijn van een flink aantal Paletleden. Dit gebeurde tijdens de grote zomertentoonstelling van Palet, die nog tot en met woensdag 25 september is te zien.

De voorzitter sprak het nieuwe lid toe, en memoreerde dat het ledental van Palet de laatste jaren wat stagneerde en soms zelfs iets terugliep. Maar de afgelopen maanden is de belangstelling weer toegenomen en vorige week werden zelfs vier nieuwe leden tot de vereniging toegelaten. Daarbij trof Zus van Zand het dat zij zich het honderdste lid werd.

Palet is de oudste kunstenaarsvereniging in Zwolle, in 1947 opgericht door een groep enthousiaste kunstenaars en kunstliefhebbers. De vereniging heeft zich voortdurend verjongd en aangepast aan de nieuwe tijd. Dat is te zien aan het toegenomen gebruik van digitale technieken. Maar er wordt ook nog veel gebruik gemaakt van traditionele middelen, zoals olie-, acryl- en aquarelverf. Daarnaast worden grafische technieken beoefend, wordt er gebeeldhouwd, geboetseerd en keramiek gemaakt. Enkele leden ontwerpen sieraden.

Palet is een kunstenaarsvereniging waar zowel professionele kunstenaars als amateurs lid van zijn. Iedereen kan in principe lid worden, maar er wordt wel een zeker niveau van de nieuwe leden verwacht. Geïnteresseerden kunnen vrijblijvend een aantal donderdagavonden meedoen met portret- en figuurtekenen, om de sfeer te proeven. Juist het werken in elkaars gezelschap werkt enorm inspirerend. Je leert van elkanders werk en na afloop leer je elkaar beter kennen aan de gezellige bar in het Paletgebouw aan de Bagijneweide.

Meer informatie via secretariaat@paletzwolle.nl, www.paletzwolle.nl of www.facebook.com/paletzwolle

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden