Degen-schermers in actie
Degen-schermers in actie (Foto: Willem Sjoer)

Valiant kruist de degens

Zwolle - Schermvereniging Valiant uit Zwolle en 't Harde viert zaterdag 21 september viert haar zestigjarig bestaan met een schermtoernooi in Sporthal Het Anker aan de Voorsterweg 36. Van 10.00 tot 13.00 uur houdt Valiant een Degen-invitatietoernooi voor de noordelijke schermverenigingen en SV Vorwärts uit Nordhorn. Acht equipes van vier degenschermers strijden tegen elkaar om de eerste plaats.

Van 14.00 tot 16.30 uur schermen de jeugdleden het eigen Clubkampioenschap Floret. Dit kampioenschap wordt geschermd met een geheel nieuwe (elektrische) uitrusting en materiaal, dankzij een royale subsidie van Het Hervormd Weeshuis uit Zwolle.

Tijdens het middaggedeelte is er tevens ruimte voor scherm-demonstraties op sabel, degen en floret, is er een reünie van oud-leden en worden er ook clinics gegeven voor belangstellenden. De toegang is gratis.

De sport is geschikt voor jong en oud, maar omdat schermen voor veel mensen een onbekende sport is, kan een gratis clinic worden gevolgd.

Ook bij een eventueel lidmaatschap kan het eerste jaar een complete uitrusting: wapen, masker en vest geleend worden. Trainen/schermen bij Valiant kan op dinsdagavond in Zwolle en vrijdagavond in 't Harde.

www.sv-valiant.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden