De laatste nightskate van het seizoen gaat van park De Wezenlanden naar Stadshagen. Het wordt een achte nightskate, het wordt eerder donker, en deelnemers moeten lampjes dragen.
De laatste nightskate van het seizoen gaat van park De Wezenlanden naar Stadshagen. Het wordt een achte nightskate, het wordt eerder donker, en deelnemers moeten lampjes dragen. (Foto: )

Laatste nightskate met lampjes door de stad

Zwolle - In Park De Wezenlanden start vrijdag 20 september de laatste Night Skate van het seizoen. Omdat het sneller donker is, wordt dit een echte nightskate, deelnemers wordt gevraagd lampjes mee te nemen zodat ze goed zichtbaar zijn.

De skaters worden begeleid door eigen verkeersregelaars en er is muziek. Eerst wordt een oefenrondje in het park gemaakt om de benen te strekken. Vervolgens vertrekt een groot rijdend peloton richting Stadshagen. Onderweg is er een rust- en drinkpauze. Iedereen die redelijk goed kan skeeleren en 12 jaar of ouder is, kan meedoen. De tocht duurt ongeveer anderhalf uur. Deelname is gratis, maar tijdens de pauze wordt met de pet rondgegaan.

Voor wie geen skates heeft of eens andere uit wil proberen, stelt sponsor Lindenholz skates en helmen beschikbaar. Het dragen van een helm is overigens verplicht.

Night Skate zoekt nog vrijwilligers om mee te helpen om de tocht mogelijk te maken. Ook worden ervaren skeeleraars, gezocht die mee kunnen doen als verkeersregelaar. Ze moeten goed kunnen remmen en ook af een toe een sprintje trekken. Zij kunnen contact opnemen via nsz@schaatsverenigingzwolle.nl. Zie ook www.nightskatezwolle.nl of Facebook-pagina.

Joop de Haan
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden