Basiscursus sterrenkunde bij Thales

Zwolle - VWS Thales organiseert dit najaar bij voldoende belangstelling een geheel vernieuwde basiscursus sterrenkunde.

De cursus maakt het mogelijk uw kennis van de sterrenkunde te verbreden en te verdiepen. Hemelse objecten, structuren in het heelal, geschiedenis van de sterrenkunde komen aan bod en er is aandacht voor het waarnemen met het blote oog en een telescoop. Hiermee krijgen de deelnemers meer kijk op het wonderlijke heelal en de bijzondere plek die de mensheid daarin heeft.

Er woedt aandacht besteed aan welke sterrenbeelden en planeten in de winter aan de hemel zijn te zien, hoe zwarte gaten zijn ontstaan, wat exoplaneten zijn, hoe groot het heelal is, en welke waarnemingen, ruimtemissies en modellen helpen om een goed beeld van de objecten in de kosmos en de hele kosmos te krijgen.

De cursus bestaat uit tien lessen die op de op woensdagavond worden gegeven, telkens van 20.00 tot 22.00 uur. Leslocatie is de zaal van de Milieuraad in wijkcentrum De Weijenbelt aan de Campherbeeklaan 82A.

De cursusdata zijn: 2, 9, 16 en 30 oktober, 6,13, 20 en 27 november, 4 en 11 december. De kosten voor deelname bedragen 135 euro. Deze prijs is inclusief het cursusmateriaal, bestaande uit een ruim geïllustreerd boek en een draaibare sterrenkaart.

Belangstellenden kunnen zich opgeven vòòr vrijdag 27 september bij de secretaris, Francien Bunge, via thalessecretariaat@outlook.com

Joop de Haan
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden