Popkoor Peppersweet repeteert in De Enk en houd daar komend weekend vier optredens.
Popkoor Peppersweet repeteert in De Enk en houd daar komend weekend vier optredens. (Foto Frans Paalman Zwolle)

Peppersweet brengt ode aan de sterren

Zwolle - Popkoor Peppersweet is 13 jaar geleden begonnen, bij muziekschool Zwolle-Zuid waar dirigente Margriet Bruggemans werkte. De naam Peppersweet is uit een prijsvraag ontstaan. "Peppersweet is een pittig koor, het zijn sterke persoonlijkheden die vol passie op hoog niveau zingen. Elk koorlid heeft zijn eigen verhaal, maar ze passen goed bij elkaar. Eigenlijk is het een soort familie." Nu heeft Peppersweet 26 leden, 25 dames en 1 man. "Die voelt zich als een vis in het water tussen al de dames."

(door Johan Boomsma)

Twee jaar geleden zong Peppersweet al voor een uitverkocht Papenstraattheater het programma, 'Back in Time', een muzikale reis door de tijd. "Ik stond na afloop bij de deur en kreeg van de mensen te horen dat ze zo hadden genoten", vertelt Kim van Elburg die toen ook al meedeed. "Sommigen waren echt ontroerd."

Inmiddels is Peppersweet druk bezig met het repeteren voor de theatershow 'Back in Heaven.' Deze nieuwe show wordt zaterdag 21 (om 15.00 en 20.30 uur) en zondag 22 september (om 15.00 en 20.00 uur) gehouden in wijkcentrum de Enk. Hiervoor heeft het koor een nieuw repertoire ingestudeerd. Margriet vertelt dat het idee voor het programma is ontstaan omdat er de afgelopen jaren zoveel bekende muzikanten zijn overleden. "Het is een ode aan de sterren in de hemel met een knipoog." Tijdens de voorstelling wordt Peppersweet begeleid door Reinder van Raalte op piano, Jos Laverman op drums en Niels Stremmelaar op gitaar.

Back in Heaven vertelt het verhaal van de muziekengel Lucien. Hij wil alle muzikanten naar boven halen om in de hemelse Bigband te spelen, maar hij raakt overspannen. Lifecoach Magda Maria schiet hem te hulp, door middel van muziek moet hij weer op het rechte pad komen en energie krijgen om zieltjes te winnen.

Deze muziek wordt door Peppersweet gezongen, achttien nummers van artiesten zoals, Stevie Wonder, Madonna, George Michael en Gloria Estefan. De voorstelling gaat vooral over de twijfels van de engel en de uiteindelijke boodschap is dat het ondanks alle twijfels toch vaak goed komt. Voor en na elke voorstelling is er een optreden van de band Raak! van de Raakvlak Academie. Ook verleent de dansgroep Mixed Up medewerking.

Margriet hoopt dat Back in Heaven het beeld dat veel mensen over een koor hebben verandert. "Onze drummer zei eens dat je niet moet denken dat het suf is, het koor is juist heel dynamisch, en meer gericht op theater. We willen met de deze voorstelling buiten de lijnen van de koormuziek treden. Je waant je tijdens de voorstelling niet in korenland maar meer in de popmuziek. Als toeschouwer krijg je dans, theater en muziek, we zijn wars van het korige zingen."

Kaarten en meer informatie bij leden van Peppersweet of op mbr023@hotmail.com

Johan Boomsma
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden