John Kuyer (links) en Menno Beijer nemen nog wat zaken voor Open Ton door op het terras van Blocks. (foto Eva Posthuma)
John Kuyer (links) en Menno Beijer nemen nog wat zaken voor Open Ton door op het terras van Blocks. (foto Eva Posthuma) (Foto: )

Open Ton gaat verder bij Blocks

Zwolle - Het komende seizoen wordt Open Ton, het gevarieerde open podium voor divers talent, gehouden bij Blocks in de Diezerstraat. In oktober en november is er een nieuwe editie van het open podium voor talent.

Open Ton werd de eerste seizoenen gehouden in De Nieuwe Bierton, vandaar ook de naam. Toen die sloot verhuisde de avond naar Grand Café Public aan de Blijmarkt. En vanaf dit seizoen worden de avonden dus gehouden in Blocks aan de Diezerstraat.

"We hebben de afgelopen jaren Open Ton gehouden bij Grand Café Public", legt Menno Beijer uit. Samen met Henk Twerda en John Kuyer is hij organisator van Open Ton. "Public beviel van beide kanten goed, het had ook de sfeer van een huiskamer. Maar de nieuwe eigenaren van Public kiezen voor een concept waarin Open Ton niet past."

De organisatie ging daarom op zoek naar een nieuwe locatie en kwam al snel uit bij Blocks. "Ook een huiskamersfeer, midden in de stad. Verder is eigenaar Menno van Zon iemand die opvalt door altijd initiatieven te nemen die je niet direct verwacht op die locatie. Dat zie je bij carnaval en feestdagen zoals Koningsdag. We werden het dus al snel eens dat Blocks de logische locatie voor Open Ton zou worden."

Menno van Zon kan zich wel herkennen in de omschrijving van Menno Beijer. "Het past bij mij, nieuwe initiatieven nemen. Ik zie Open Ton dan ook als een mooie toevoeging aan mijn bedrijf. Het zullen vast mooie avonden worden bij ons. Ik ken de heren organisatoren ook wel goed, ik zie de samenwerking met vertrouwen tegemoet."

Open Ton wordt gehouden op donderdag 3 oktober en donderdag 21 november, het programma start om 20.30 uur. Uiteraard is de toegang gratis. Zoals gebruikelijk bij Open Ton wordt er gepresenteerd door een bekende Zwollenaar. Op 3 oktober is dat wethouder William Dogger en op 21 november Henk Klompenmaker. Eerdere presentatoren waren onder andere Jacco Vonhof, Nelleke Vedelaar, René de Heer, Gerard van Dooremolen en het duo, Ivo de Lange en Hans La Faille.

Wie mee wil doen aan Open Ton, kan zich aanmelden via www.openton.nl. Open Ton is ook te volgen via hun Facebook-pagina.

Joop de Haan
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden