Tijdens de open dag kunnen geitjes, kippen, kuikens, konijnen en cavia's geaaid worden in de knuffelhoek. Vrijwilligers vertellen over hun werk bij de dierenweide.
Tijdens de open dag kunnen geitjes, kippen, kuikens, konijnen en cavia's geaaid worden in de knuffelhoek. Vrijwilligers vertellen over hun werk bij de dierenweide. (Foto: )

Dieren aaien tijdens open dag dierenweide Spiekertje

Dierenweide 't Spiekertje aan de Staatssecretarislaan in park Ittersumerbroek in Zwolle-Zuid houdt op zaterdag 21 september van 13.30 tot 16.30 uur haar jaarlijkse open dag.

Ittersum - Tijdens de open dag kunnen geitjes, kippen, kuikens, konijnen en cavia's geaaid worden in de knuffelhoek. Vrijwilligers vertellen over hun werk bij de dierenweide. Verder is er een springkussen en een loterij met prijzen die beschikbaar zijn gesteld door ondernemers in en rond het winkelcentrum Zwolle-Zuid. Voor de inwendige mens zijn er diverse versnaperingen. Er worden tevens haak- en breiwerkproducten verkocht waarvan de opbrengst naar de dierenweide gaat.

Voor de kinderen zijn er kleurplaten, kunnen er cupcakes versierd worden en ook de imker vertelt over zijn werk. De hele middag is er muziek en zijn er zo'n tien kano's en subs op het meertje bij de weide. Met een strippenkaart kunnen kinderen voor vijf euro verschillende activiteiten doen.

Wie zelf de handen uit de mouwen wil steken kan zaterdag tussen 9.00 en 10.15 uur naar onze dierenweide komen om mee te helpen met klussen en schoonmaken.

De opbrengst van deze dag gaat naar de aanleg van een vaste waterleiding.

Joop de Haan
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden