Het concert op het carillon van de Peperbus op vrijdag 20 september, vanwege de Zwolse Beiaardmaand, gaat wel gewoon door.
Het concert op het carillon van de Peperbus op vrijdag 20 september, vanwege de Zwolse Beiaardmaand, gaat wel gewoon door. (Foto: )

Onderhoud aan klokken van carillon Peperbus

Zwolle - De Peperbus is in september vanwege onderhoud een aantal dagen gesloten voor bezoekers. Het gaat om dinsdag 17 tot en met donderdag 19 september en de week van maandag 23 tot en met zaterdag 28 september.

Er wordt die dagen gewerkt aan de stalen klokkenstoel in de toren. De klokkenstoel is de stellage waaraan de klokken zijn opgehangen. Tijdens het werk van 23 tot en met 28 september luiden de klokken niet en speelt het carillon niet. Het concert op het carillon van de Peperbus op vrijdag 20 september, vanwege de Zwolse Beiaardmaand, gaat wel gewoon door.

In oktober en november wordt er gewerkt aan de klokken en het carillon. Het carillon speelt daarom niet van maandag 14 oktober tot en met vrijdag 29 november. De Peperbus kan deze periode tijdens de standaard openingstijden wel gewoon bezocht worden.

Delen van het carillon en onderdelen van de klokken worden in week 42 uit elkaar gehaald en daarna in de klokkengieterij van de Koninklijke Eijsbouts in Asten gecontroleerd en zonodig hersteld. Vanaf week 45 worden de nagekeken onderdelen weer in de Peperbus in elkaar gezet. Als alles volgens planning loopt is het onderhoud 29 november klaar.

Joop de Haan
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden