Laurien Timmermans, directeur Conservatorium, en Karin Netten, directeur Kameroperahuis ondertekenden de overeenkomst.
Laurien Timmermans, directeur Conservatorium, en Karin Netten, directeur Kameroperahuis ondertekenden de overeenkomst. (Foto: Iris Oost)

Samenwerking ArtEZ Conservatorium en Kameroperahuis

Zwolle - ArtEZ Conservatorium Zwolle en Kameroperahuis tekenden zaterdag een samenwerkingsovereenkomst voor meerdere jaren. Met de samenwerking willen beide partijen de aansluiting tussen muziekvakonderwijs en werkveld verbeteren. Het convenant vloeit logisch voort uit eerdere maatschappelijke partnerprojecten, zoals de succesvolle projectweek voor mantelzorgers met ZwolleDoet! in april van dit jaar.

De overeenkomst werd tijdens de seizoensaftrap van Kameroperahuis ondertekend door Laurien Timmermans, directeur Conservatorium, en Karin Netten, directeur Kameroperahuis. "Wij zijn er beiden van overtuigd dat het muzikale talent van het conservatorium een verbindende bijdrage kan leveren aan de samenleving", zegt Karin Netten. "Kameroperahuis-talenten inspireren en gidsen de studenten buiten de muren van het conservatorium. De studenten gaan met heel uiteenlopende praktijkopdrachten aan de slag. Zo ontwikkelen ze zich als veelzijdige musici en ervaren ze hoe muziek verbindt."

 

De makers van Kameroperahuis begeleiden bijzondere projectweken van het conservatorium, die midden in de Zwolse samenleving plaatsvinden. De eerste keer, in 2014, was er het succesvolle 'concert des levens' met Driezorg. Er volgden diverse projecten met als recent hoogtepunt de projectweek voor mantelzorgers in april 2019, in samenwerking met ZwolleDoet!. Hierbij ontstond er aan de hand van gesprekken met bewoners en mantelzorgers in een week tijd een persoonlijk en op maat gemaakt concert aan huis. Laurien Timmermans: "In alle hoeken van Zwolle klonk in verschillende huiskamers muziek, waar iedereen zichtbaar van genoot. Wat mij betreft een geslaagde uitwisseling en een voorbeeld van de kracht van muziek."

 

Naast de projectweken geven de componisten, musici en regisseurs van Kameroperahuis met regelmaat masterclasses en workshops aan de studenten. De formele overeenkomst behelst de komende twee studiejaren. Bij aanhoudende positieve ervaringen spreken beide instellingen nadrukkelijk de wens uit de samenwerking daarna te verlengen.

 

Joop de Haan
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden