Patiënten en buurtbewoners wandelen samen in Social Walk Stadshagen

Zwolle - Patiënten van de stadskliniek van Dimence aan de Eerdelaan (Stadshagen) gaan woensdag 11 september om 16.00 uur met hun naasten, behandelaars en buurtbewoners wandelen. Deze Social Walk Stadshagen is 3 of 6 kilometer lang, deelnemers kunnen kiezen. Start en finish zijn bij het restaurant van Dimence aan Eerdelaan.

Met de Social Walk willen de initiatiefnemers van Dimence samen bewegen en de verbinding tussen patiënten en wijkbewoners in Stadshagen stimuleren. "Hoe gaaf zou het zijn als we met mensen met psychiatrische aandoeningen, hun naasten, buren uit de wijk en medewerkers van Dimence samen wandelen door het mooie Stadshagen, zodat we elkaar kunnen leren kennen en even echt aandacht hebben voor elkaar", zegt organisator Miriam van Norel van Dimence.  

Aan de Eerdelaan staan tijdens het evenement kraampjes met informatie over beweeg- en andere sociale activiteiten in de wijk. De dag is tegelijk de afsluiting van het Mooi!-festival voor patiënten dat 's ochtends plaatsvindt. Wie mee wil lopen kan zich aanmelden via socialwalkstadshagen@dimence.nl, onder vermelding van naam, geboortedatum en telefoonnummer.

De Social Walk is ook bedoeld om aandacht te vragen voor de Socialrun, een week later. De Socialrun is een non-stop estafetteloop van 555 kilometer in 48 uur. Het doel is bespreekbaarheid van en begrip voor psychiatrische aandoeningen te bevorderen. Het motto is: meedoen is winnen. De route loopt rondom het IJsselmeer. 

Namens Dimence doen patiënt Martina van de Heide en medewerkers Miram van Norel, Sanne Ikink en Janneke Hengeveld mee als hardlopers in Team GGZ Overijssel. Ze lopen samen met medewerkers en patiënten van Mediant geestelijke gezondheidszorg. Ze zijn te sponsoren via https://www.socialrun.nl/teams/team-ggz-overijssel/

Joop de Haan
Meer berichten