Foto: Hedi Neijenhuis

Micah & Julia op Stadsfesival en live op Radio 5

Zwolle - Het gaat goed met de carrière van het talentvolle jonge duo Micah (18) en Julia (19). Zaterdag staan ze met hun band op het Stadsfestival, volgende week woensdag zijn ze live te horen op Radio 5 en daarna vertrekken ze naar Nashville om te werken aan nieuwe songs..  

Hun carrière begon anderhalf jaar geleden zeer voortvarend met voorprogramma's voor Douwe Bob, Bløf, de Dijk, de Wilde Deerne en diverse festivals door het hele land. Eén van de hoogtepunten was een optreden op het hoofdpodium van het Bevrijdingsfestival in Zwolle. Als klap op de vuurpijl wonnen ze ook nog de landelijke finale van de Kunstbende 2018 wat weer als gevolg had dat ze op Lowlands (2018) en Mañana Mañana (2019) stonden.

Half februari werd bekend gemaakt door Poppodium Hedon in Zwolle dat ze de Hedonbeurs krijgen om hen verder te ondersteunen in hun carrière. En last but not least kregen ze een uitnodiging van de in Nashville woonachtige Grammywinnende producer/ songwriter Femke Weidema om met haar te komen werken in zomer van 2019. Op 8 juli vlogen ze naar Nashville waar ze met Weidema gewerkt hebben aan nieuwe songs. Dit was zo'n succes dat ze op 13 september aanstaande al weer teruggaan naar Nashville, om nu enkele tracks op te nemen en wederom te schrijven aan nieuwe songs. 


Voor die tijd zijn ze nog te zien en horen op het Stadsfestival, waar ze in hun eigen stad voor het eerst te zien zijn met hun band: zaterdag 7 september, van 17.00-17.30 uur op de Talentstage (Potgietersingel, aan de achterzijde van Museum De Fundatie). Dit is het nieuwe tijdstip waarop ze spelen.

https://stadsfestival.nl/programma/micah-julia

Daarnaast nog een exclusieve rondvaart in de stadsgracht (met ook Tim Knol), waar ze akoestisch zullen spelen voor een select publiek (14.00 tot 15.00 uur)

https://www.hedon-zwolle.nl/voorstelling/30196/bruisboot-tim-knol--micah--julia

Verder zijn ze woensdag 11 september aanstaande uitgenodigd om op te treden in Radio 5-programma De Max tussen van 18.00 tot 20.00 uur. Presentatie is in handen van Manuëla Kemp en Henkjan Smits.
Tussen 18.50 en  19.30 uur is er een interview en worden er twee nummers live met de band gespeeld. 

https://youtu.be/991TIWk6Zn4

Joop de Haan
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden