Straatacts, concerten en voorstellingen op Stadsfestival

Kikker komt zingen en voorlezen.
Kikker komt zingen en voorlezen. (Foto: Joey Buddenberg)

Zwolle- De achtste editie van het Stadsfestival wordt gehouden van vrijdag 6 tot en met zondag 8 september. Nationale en vooral ook lokale artiesten, theatermakers en gezelschappen vullen het programma met straatacts, concerten, voorstellingen en pop-up theater.

Zo zijn onder andere Theater Gnaffel, Kameroperahuis, Theater de Makkers, Rico & Sticks , De Italianen en Brother Till op het festival te zien. En ook jonge artiesten en gezelschappen als Linea Rekta, MILO en Micah & Julia.

Het Stadsfestival vindt dit jaar plaats op een nieuwe locatie: de binnenstad van Zwolle. Naast de bestaande zalen in Schouwburg Odeon en de Grote Kerk worden er op de pleinen en rondom de schouwburg en Museum de Fundatie tenten, openluchtpodia en tribunes opgebouwd.

Tien Zwolse theatergezelschappen en -makers zijn in het weekend van vrijdag 6 tot en met zondag 8 september te zien. Van muziektheater op de zolder van Schouwburg Odeon van Bovenste Knoopje Open tot theater voor jongeren van Theater Gnaffel, van een boomhut voor slechts één bezoeker van Silas Neumann tot een multimediale muziekperformance met Afrikaanse rap en Nederlandstalige spoken word van BrotherTill.

Route: De Routine bevat drie voorstellingen van Zwolse theatergezelschappen, te beginnen bij de voorstelling van De Italianen, gaat vervolgens naar Tafel Taferelen van Theater de Makkers en eindigt met Casual Chique van Theatergroep Met de Botte Zijde.
De Talent Stage aan de Potgieterssingl (Potgietersingel) is een nieuw podium op het Stadsfestival voor muzikale talenten. Onder andere de Zwolse artiesten als MILO, NESS, Ruud Fieten, Scott & Young en Micah & Julia zullen dit podium beklimmen tijdens het festival. Deze concerten zijn gratis te bezoeken.

Bruisboot

Waar de Bruisboot voorgaande edities twee artiesten aan boord had waarbij er meerdere keren tijdens het Stadsfestival werd uitgevaren is er dit jaar gekozen voor een divers programma met meerdere artiesten. Verschillende muzikanten die zullen vanaf de Potgietersingel samen met de toeschouwers uitvaren. Naast de kindervoorstelling van Rico & Dries Bijlsma treden Freez en Eva van Maanen, Tim Knol en Micah en Julia, Yvi en Scott & Young, Nonchelange en Sproken tijdens het Stadsfestival op in één van de Bruisboten. De eerste boot op vrijdag 6 september zal in het teken staan van comedy met aan boord standup comedians Ruud Smulders en Jurg van Ginkel. (foto: Robert Westera)

Kinderprogramma

Het Stadsfestival ook volop vertier voor de jongere festivalbezoekers. Met 'Kikker Zingt En Leest Voor', '(G)uppie', Mark van Vliet, de Workshop Schatzoekers, Theater Gnaffel en het familieplein van Doomijn Kinderopvang is er voor elke leeftijd iets te doen en te beleven.

Bekijk het hele programma op de website.

www.stadsfestival.nl

Joop de Haan
Meer berichten