Bij de Kringloop in Zwolle-Zuid komt een handige klusman of vrouw van pas.
Bij de Kringloop in Zwolle-Zuid komt een handige klusman of vrouw van pas. (Foto: )

ZwolleDoet!: van muziek in IJsselheem tot klussen in Kringloop

ZwolleDoet! is hét startpunt voor vrijwilligerswerk, informele zorg en mantelzorg. Voor helpen, hulp en houvast. Voor jezelf. Voor elkaar.

Muzikaal talent

Revalidatiecentrum IJsselheem in Isala zoekt een sociale muziekliefhebber die wekelijks een muzikaal uurtje wil verzorgen. Op de revalidatieafdeling verblijven mensen van verschillende leeftijden die erg genieten van samen zingen of luisteren naar muziek. De laatste tijd is het wel erg stil op de afdeling.

Van de vrijwilliger wordt gevraagd dat hij of zij een muzikaal is, een instrument bespeelt en vlot in de omgang en betrouwbaar is.

Meer informatie via www.zwolledoet.nl/vacatures

Veilig Verkeer Nederland

Veilig Verkeer Nederland zoekt op korte termijn vrijwilligers die zich in willen zetten voor de verkeersveiligheid in Zwolle. Gezocht wordt iemand die overdag beschikbaar is. De afdeling Zwolle van VVN coördineert verschillende projecten binnen de gemeente, bijvoorbeeld het Praktisch Verkeersexamen voor kinderen en dodehoeklessen. Ook organiseert Veilig Verkeer Nederland opfriscursussen voor senioren in Zwolle.

VVN Zwolle zoekt op korte termijn vrijwilligers die zich in willen zetten voor de verkeersveiligheid in de stad.

Meer informatie via www.zwolledoet.nl/vacatures

Klusheld(in)

Bij de Kringloop in Zwolle-Zuid komt een handige klusman of vrouw van pas. Gezocht wordt iemand die het leuk vindt om mee te bouwen aan een creatieve winkelinrichting en te helpen bij kleine onderhoudswerkzaamheden. Gevraagd wordt iemand die minimaal acht uur per week beschikbaar is.

Meer informatie via www.zwolledoet.nl/vacatures

Cursus mantelzorgers

Het zorgen voor onze familie en naasten gaat vaak automatisch, maar soms kan dit best zwaar zijn. Voor mantelzorger is het daarom prettig om met lotgenoten in contact te komen en ervaringen met anderen uit te wisselen.

Op dinsdag 17 september houdt het Steunpunt Mantelzorg samen met Impluz de cursus 'Betrokken Omgeving'. Tijdens deze cursus leren mantelzorgers hoe ze de balans tussen draagkracht en draaglast kunt vinden.

Aanmelden kan via www.zwolledoet.nl/agenda.

www.zwolledoet.nl

Joop de Haan
Meer berichten