Hoofdrolspeler en artistiek leider Elout Hol met Gandhi.
Hoofdrolspeler en artistiek leider Elout Hol met Gandhi. (Foto: Erik Franssen)

Zwolse theatermaker Elout Hol hersteld, 'Gandhi' van Theater Gnaffel nu écht in première

Zwolle - Het Zwolse theatergezelschap Gnaffel strijkt zaterdag 28 september en zondag 29 september 2019 strijkt twee dagen neer in Schouwburg Odeon voor de première van Gandhi. De 10-plus voorstelling, over de Indiase held in geweldloos verzet, kon begin dit jaar niet doorgaan vanwege een operatie van hoofdrolspeler en artistiek leider Elout Hol.

De voorstelling Gandhi gaat over de dunne grens tussen staan voor je overtuiging en staan op je strepen. Tussen fanatiek zijn en je ideaal nastreven. Want wat moet je doen om écht gehoord te worden? Of is het soms beter iets toe te geven wanneer je iets voor elkaar wilt krijgen?
De dertienjarige Charlie sluit zich op in haar kamer. Ze heeft genoeg van het geschreeuw en gescheld van haar ouders die op het punt van scheiden staan. Ze zijn zo druk met ruziemaken dat ze Charlie niet meer horen. Hun gezichten staan wel in luisterstand maar hun oren staan uit. Hoe kan ze de ruzies in vredesnaam stoppen? Dan verschijnt haar grote idool Gandhi. Samen smeden ze een plan. Charlie start een hongerstaking. Pas als haar ouders beloven bij elkaar te blijven en
écht naar haar te luisteren, zal ze opgeven.
Charlie besluit haar actie te delen met de wereld. Haar post gaat compleet viraal. Binnen de kortste keren staan er cameraploegen voor haar huis die het nieuws over Charlie razendsnel verspreiden. Het loopt compleet uit de hand. Dit was niet de bedoeling. Bereikt ze nu wel wat ze wil?

Gandhi is van eind september 2019 tot en met juni 2020 in verschillende theaters te zien. De voorstelling wordt in het schoolseizoen 2019/2020 ook op verschillende scholen gespeeld.

Het Zwolse theatergezelschap Gnaffel maakt, al meer dan dertig jaar, voorstellingen voor kinderen van 4 tot en met 14 jaar en hun familie. In theaters, op scholen, op festivals en in de concertzalen.
De voorstellingen zijn geïnspireerd en gebaseerd op de belevingswereld van kinderen: in verwondering over het leven, nieuwsgierig, nog onbevangen en tegelijkertijd aan het zoeken naar hun eigen plek in het leven. Meer informatie is te vinden op www.gnaffel.nl

Joop de Haan
Meer berichten