Foto: collectie HCO

Wandelingen en fietstochten langs plekken uit WOII

Zwolle - De viering van 75 jaar Vrijheid begon zaterdag 31 augustus met met de herdenking van de Slag om de Schelde. Het herdenkingsjaar eindigt met de viering van 75 jaar Verenigde Naties op 24 oktober 2020 in Den Haag. De viering van 75 jaar Vrijheid gaat ook aan Zwolle niet voorbij. Zo biedt Stadsrondleidingen Zwolle tot donderdag 24 oktober 2020 wekelijks een WOII-wandeling en - fietstocht op inschrijving aan.

Stadsrondleidingen Zwolle heeft deze rondleiding en fietstocht ontwikkeld in het voorjaar van 2019 in opdracht van Historisch Centrum Overijssel.

Een stadsgids vertelt het verhaal van Zwolle in de Tweede Wereldoorlog. De wandelaar of fietser komt daarbij langs plekken in of om de stad die een belangrijke rol hebben gespeeld voor, tijdens of na de bezetting.

De rondleidingen zijn steeds op zaterdag of zondag. De eerste wandeling en fietstocht waren zondag 1 september. Voor de precieze data kan de website www.zwollemetgids.nl worden geraadpleegd. Belangstellenden zich daar ook aanmelden.

Voor leerlingen uit de hoogste klassen van het basisonderwijs en voor klassen van het Voortgezet onderwijs is er een aangepaste versie gemaakt van de 'Oorlog in Zwolle' wandeling. Scholen kunnen zich aanmelden via de Stadkamer, www.stadkamer.nl/

Joop de Haan
Meer berichten