Foto:

Bootcamp en koken tussen de schapen en groenten

Zwolle - Kinderen kunnen vrijdag 6 september met hun vader of moeder bootcampen, oogsten en gezonde streekgerechten maken bij boerderij de Huppe, Kleine Veerweg 9.

De Foodcamp was eerder al gepland in juni, maar dat bleek een te drukke periode voor jonge gezinnen. Het koken gebeurt onder leiding van een lokale topkok. Chef-kok Josua Oechies van restaurant Vidiveni maakt culinaire hoogstandjes van ingrediënten die op de boerderij en in de tuinderij te vinden zijn. Niet alleen zuivel en groenten van de boerderij, maar ook (wilde) kruiden en eetbare bloemen. De gerechten worden bereid volgens de vijf principes van de Dutch Cuisine. Principes die duurzaam zijn voor mens, dier en milieu: koken wat het seizoen en de natuur ons bieden, een groot aandeel plantaardig ingrediënten, zonder ongezonde toevoegingen en verspilling en met respect voor natuur, dier en producent. Op deze manier gaan kinderen en ouders aan de slag met een 'groenten-bloemen wrap' en andere culinaire verrassingen.

De Foodcamp vindt plaats bij De Huppe in Zwolle-Zuid. "Wij runnen onze boerderij en landwinkel met een heel team. Tuinders, kaasmakers, zorgverleners en hulpboeren zijn dagelijks aan het werk in de groentetuin, de kaasmakerij, de houtwerkplaats of in onze landwinkel. Wij vinden het belangrijk om te laten zien waar het eten vandaan komt en wat er voor nodig is om dit op een verantwoorde manier te produceren", aldus Wilma van Vilsteren en Josefien de Ridder van De Huppe. Zij leiden kinderen en ouders rond over de boerderij. kaasmakerij en tuinderij.

Aline Konijnenbelt van The Bootcamp Club Zwolle zet kinderen letterlijk in beweging tijdens een bootcamp over de boerderij tussen de aanwezige dieren en groenten: "De locatie en de combinatie van kinderen met ouders is niet alleen heel leuk, maar ook waardevol. We begeleiden in ons werk veel verschillende doelgroepen en zien dagelijks hoe belangrijk de combinatie voeding en bewegen is."

Jumbo Sellekamp levert aanvullende producten voor het kookonderdeel en organiseert een kleurplaatactie in de winkel. Kinderen kunnen kaartjes voor de Foodcamp winnen door hun favoriete eten te tekenen en kleuren. Voor meer info www.lekkerboer.nl/actie.

Kinderen kunnen zich aanmelden met hun ouders via www.lekkerboer.nl/foodcamp. Vol is vol. Deelname kost 7,50 euro.

Joop de Haan
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden