Foto:

Weezenlanden-Noord wordt ruim en groen

Zwolle - De buurt Weezenlanden-Noord wordt ruim en groen opgezet met aandacht voor water. Er komt ruimte met voorzieningen waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten. Ook worden commerciële voorzieningen zoals mogelijk een koffie corner of kinderopvang aan de wijk toegevoegd.

Stichting Openbaar Belang heeft na een selectieprocedure de ontwikkelingscombinatie bestaande uit Nijhuis Bouw en Explorius Vastgoedontwikkeling als partner geselecteerd om de locatie aan de Schuurmanstraat en de Wiecherlinkstraat te ontwikkelen.

Het gepresenteerde plan bestaat uit ongeveer 500 woningen. Hiervan zijn 230 sociale huurwoningen voor Openbaar Belang. Voor het overige bestaan de woningen uit een mix van koop en (duurdere) huur. Bouwinvest is de beoogd afnemer van de vrije sector huurwoningen.

Het parkeren door bewoners en bezoekers gebeurt in een (half) verdiepte parkeergarage. Dat betekent dat er geen auto's meer op het maaiveld geparkeerd worden.

In het plan wordt rekening gehouden met de huidige bewoners doordat de mogelijkheid wordt geboden terug te keren. Ook wordt de overlast tijdens de bouw zoveel mogelijk beperkt.

Nijhuis Bouw en Explorius hebben een plan gepresenteerd dat ruimschoots voldoet aan de wensen van Openbaar Belang en van de gemeente Zwolle. Tegenover het provinciehuis wordt de komende tien jaar gewerkt aan de bouw van een inclusieve woonwijk waar iedereen kan wonen en die past bij Zwolle. Naar verwachting worden de eerste eerste flats gesloopt in 2021.

Het ontwerp is gemaakt door Barcode architects, op basis van stedenbouwkundig plan van bureau Urhahn. De openbare ruimte is ontworpen door Karres en Brands.

Joop de Haan
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden