Docente Janna Lammers van de Zwolse Trekzakclub geeft twee gratis toegankelijke proeflessen.
Docente Janna Lammers van de Zwolse Trekzakclub geeft twee gratis toegankelijke proeflessen. (Foto: )

Tiende editie van Open Trekzakfestival

Zwolle - Trekzakspelers uit het hele land komen zaterdag 7 september weer naar Zwolle voor het Open Trekzakfestival. Het evenement wordt voor de tiende keer gehouden in muziekgebouw Domusica aan de Radewijnsstraat 10.

Trekzakspelers uit het hele land komen om in één van de vijf workshops hun spel op de trekharmonica te verbeteren. Ook dit jaar is er weer de mogelijkheid om zelf gratis kennis te maken met dit instrument, ook als je zelf geen trekharmonica hebt. Om 11.30 uur of 13.00 uur, is er voor beginners een mini-les door docente Janna Lammers van de Zwolse Trekzakclub. Aansluitend kunnen bezoekers proeven van de sfeer in de openbare les van Janna, die met leden demonstreert hoe het er bij de club toe gaat. Opgeven voor een gratis echte proefles bij de Trekzakclub op woensdag 11 of 18 september kan ook. Tussen september en mei is er om de week een les.

Beginners leren daar onder leiding van Janna op speelse wijze leuke melodietjes spelen op de trekharmonica, in een mum van tijd. Het is niet nodig om noten te kunnen lezen, er wordt een muzieknotenschrift gebruikt, maar voorzien van knopnummer-notatie. Dat is het geheim om al snel een liedje instrument te leren spelen.
Meer informatie via organisator Jan Kamphuis, 06 - 12312196. Meer info over de Zwolse Trekzakclub via www.zwolsetrekzakclub.nl en voor deelname aan de workshops: zie www.opentrekzakfestival.nl.

Joop de Haan
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden