Vrijwilligers vormen het hart van IntermeZZo: zij hebben het directe contact met de gasten.
Vrijwilligers vormen het hart van IntermeZZo: zij hebben het directe contact met de gasten. (Foto: )

Nazorgcentrum IntermeZZo zoekt vrijwilligers

Zwolle - Nazorgcentrum IntermeZZo, voor mensen met kanker en hun naasten, bestaat ruim negen jaar en groeit gestaag. Het aantal gasten neemt toe, de openingstijden worden verruimd en het aanbod aan voorlichting en activiteiten breidt uit. Uitbreiding van het vrijwilligersteam is nodig. Daarom zoekt IntermeZZo gastvrouwen en gastheren.

Initiator en manager van IntermeZZo, Corine den Hollander, legt uit: "Onze vrijwilligers vormen het hart van de organisatie: zij hebben het directe contact met de gasten. Dit jaar tellen we zeker 5.000 bezoeken van mensen met kanker en hun naasten. De ziekte kanker en de behandeling daartegen, heeft veel impact op het leven van al deze mensen die het treft. IntermeZZo biedt ondersteuning vanaf het moment van diagnose tot het moment dat degene met kanker zelf de regie op het leven kan hervatten. Ook de naasten steunen we gedurende dat proces."

"Gastvrouwen en gastheren ontvangen de bezoekers en voeren gesprekken. Dat kan soms pittig zijn, het gaat wel over kanker die hoe dan ook het leven van iemand verandert. Ze kijken samen met de gast welke voorlichting, cursus of activiteit aansluit bij wat iemand nodig heeft om het leven waarin kanker een rol speelt, zélf vorm te geven. Dat gaat veel verder dan een kopje koffie inschenken, wat er natuurlijk ook bij hoort. Vrijwilligers zijn gastvrij, empathisch en houden ervan met mensen om te gaan. Onze prachtige locatie houden we met elkaar netjes."

"We zoeken mensen tussen 40 en 50 jaar en jong gepensioneerden die zich minimaal één dagdeel kunnen inzetten. Wat we vragen is dat de vrijwilliger de visie van IntermeZZo onderschrijft. Daarom bevelen we aan onze website eens goed te bekijken. Op www.intermezzo-zwolle.nl staat de kern waar IntermeZZo voor staat, beschreven.

Nieuwe teamleden krijgen gedegen trainingen in gespreksvoering en we bieden voor het hele team voortdurend scholingsmogelijkheden. We gaan uit van talentwaardering, zodat iemand zich in de rol van gastvrouw of gastheer kan ontplooien. Werk- en levenservaring zijn belangrijk in de omgang met onze gasten."

"We hebben een actief, open en eigentijds team van ongeveer 50 personen. Er gaat bijna nooit iemand weg uit het team, dat zegt wat over de toewijding en teamspirit. Vanwege nieuwe ontwikkelingen, zoals vier avondopenstellingen per maand, speciale doelgroepen (kids, ouders, jongeren, mannenprogramma) en uitbreiding van wat we bieden, willen we ons team nu aanvullen met ongeveer acht tot tien nieuwe mensen."
Wie zich aangesproken belangstelling heeft, kan contact opnemen met manager Corine den Hollander, 038 - 4246088.

Joop de Haan
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden