Bij mooi weer zijn de openluchtdiensten op de Schellerberg altijd populair bij publiek. (foto: Wim Eikelboom)
Bij mooi weer zijn de openluchtdiensten op de Schellerberg altijd populair bij publiek. (foto: Wim Eikelboom) (Foto: )

Hagepreek Schellerberg in teken verwondering

Zwolle - 'Verwondering' is het thema van de jaarlijkse groene hagepreek op landgoed Schellerberg aan de Schellerbergweg 18 op zondag 25 augustus. De dienst begint om 16.00 uur. Spreker in de interkerkelijke openluchtdienst is Wouter Smit.

Wouter Smit is een Zwolse predikant en docent. Hij probeert samen met zijn vrouw Vera milieubewust te leven. Zijn stelling is dat verwondering de sleutel is voor een duurzamer samenleving met een rechtvaardige verhouding tussen mens, natuur en milieu.

De groene hagepreek is een initiatief van natuurwerkgroep A Rocha Zwolle, een plaatselijke vrijwilligersgroep die een rol speelt in het beheer van de Scheller- en Oldeneeler Buitenwaarden.

Het is voor het zevende jaar dat er op de laatste zondag van de zomervakantie een hagepreek wordt gehouden in de tuin van landgoed Schellerberg in Zwolle. Normaal gesproken is dit terrein niet toegankelijk voor publiek. Deze zondagmiddag stelt familie Mostert - bewoners van landhuis Schellerberg - hun tuin open voor hagepreek-bezoekers.

Iedereen is welkom, wel zelf een stoeltje of een kleedje meenemen. De viering duur een uur. Aansluitend is er - bij mooi weer - de mogelijkheid om te blijven picknicken met zelf meegebracht eten.

Kom zoveel mogelijk op de fiets, want parkeren is lastig. Adres van Landgoed Schellerberg is Schellerbergweg 18 in Zwolle.

Joop de Haan
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden