Skaters onderweg tijdens de vorige Night Skate Zwolle. De start is ook dit keer weer in Park de Wezenlanden aan de Wethouder Alferinkweg. (foto: Sander Wessel)
Skaters onderweg tijdens de vorige Night Skate Zwolle. De start is ook dit keer weer in Park de Wezenlanden aan de Wethouder Alferinkweg. (foto: Sander Wessel) (Foto: Sander Wessel)

Vierde Night Skate van het seizoen gaat over IJsseldijk

Zwolle - In Park De Wezenlanden start vrijdag 23 augustus weer een Night Skate Zwolle.

De skaters worden begeleid door eigen verkeersregelaars en er is muziek. De tocht gaat naar naar Zwolle-Zuid, over de IJsseldijk. Onderweg is er een rustpauze.

Dit jaar volgen er nog nog twee Night Skates, die van 23 augustus en vrijdag 20 september, er zijn in totaal vijf tochten in deze zomer. Het is het vijfde jaar dat er Night Skates in Zwolle worden georganiseerd.

Voor wie geen skates heeft of eens andere uit wil proberen, stelt sponsor Lindenholz skates en helmen beschikbaar. Het dragen van een helm is overigens verplicht.

Night Skate zoekt nog vrijwilligers om mee te helpen om de tocht mogelijk te maken. Ook worden ervaren skeeleraars, gezocht die mee kunnen doen als verkeersregelaar. Ze moeten goed kunnen remmen en ook af een toe een sprintje trekken. Zij kunnen contact opnemen via nsz@schaatsverenigingzwolle.nl. Zie ook www.nightskatezwolle.nl of Facebook-pagina.

Op de website staat op de dag van de Night Skate om 17.30 of de tocht doorgaat. Dat is afhankelijk van de weersvoorspellingen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden