Toegankelijk Zwolle  zoekt vrijwillige ervaringsdeskundigen, bBijvoorbeeld door het trainen van bus- of taxichauffeurs.
Toegankelijk Zwolle zoekt vrijwillige ervaringsdeskundigen, bBijvoorbeeld door het trainen van bus- of taxichauffeurs. (Foto: )

ZwolleDoet!: van Toegankelijk Zwolle tot dierenambulance

ZwolleDOET! is hét startpunt voor vrijwilligerswerk, informele zorg en mantelzorg. Voor helpen, hulp en houvast. Voor jezelf. Voor elkaar.

Toegankelijk Zwolle

Toegankelijk Zwolle is een belangenbehartigersgroep van vrijwillige ervaringsdeskundigen en zet zich actief in voor een inclusieve samenleving. Zij zoeken ervaringsdeskundigen. Toegankelijk Zwolle vertegenwoordigt mensen met een fysieke, psychische of sociale beperking. Dit doen ze door bewustwording te creëren, te signaleren, te adviseren (gevraagd en ongevraagd) en te inspireren. Bijvoorbeeld door het trainen van bus- of taxichauffeurs, een geblinddoekte stadswandeling of lunch voor ambtenaren om bewustwording te creëren, het schouwen van publieke gebouwen, meedenken bij meldingen, toetsen van gemeentelijk beleid, en toegankelijkheid onder de aandacht brengen in sociale media.
Meer informatie en aanmelden via www.zwolledoet.nl/vacatures.

Dierenambulance

De Dierenambulance zoekt vrijwilligers. Deze hebben een uitdagende en afwisselende functie, waarbij ze nooit weten wat er gaat komen. De vrijwilliger moet goed kunnen omgaan met dieren, maar ook met mensen. Dit kunnen mensen zijn met heftige emoties, zoals eigenaren van een aangereden of overleden dier. Maar het kan ook zijn dat de vrijwilliger de politie of de brandweer moet assisteren met een dier in nood of met een inbeslagname.

Meer informatie en aanmelden via www.zwolledoet.nl/vacatures.

Wandelaar

De Ingelandhof zoekt vrijwilligers die met een vrouwelijke cliënt willen wandelen. Dit is vooral 's avonds, overdag gaat ze naar haar werk. Na het wandelen kan de vrijwilliger een kopje koffie komen drinken. Een hond meenemen is prima. De cliënt is een vrouw met een verstandelijke beperking en autisme, de vrijwilliger eert van de begeleiding wat dit inhoudt en hoe daar mee om te gaan.

Meer informatie en aanmelden via www.zwolledoet.nl/vacatures.

Inloop mantelzorgers

ZwolleDoet! heeft een inloopspreekuur over regelingen en voorzieningen voor mantelzorgers. Ze kunnen er terecht met vragen over regelingen en voorzieningen zoals vergoedingen, mantelzorgwaardering, vervangende zorg en respijtzorg, combineren van werk en mantelzorg of woningaanpassingen
Meer informatie via www.zwolledoet.nl/agenda.

Joop de Haan
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden