Twee keer per jaar maken de Gilderijders gezamenlijk een fietstocht, een keer in de winter, zoals op de foto, en een keer in de zomer.
Twee keer per jaar maken de Gilderijders gezamenlijk een fietstocht, een keer in de winter, zoals op de foto, en een keer in de zomer. (Foto: )

Gilde Zwolle zoekt voorrijders op de tandem

Zwolle - Een lint van tandems fietst zaterdag 17 augustus van Zwolle in de richting van Elburg. Het zijn Gilderijders. Voorop de tandems rijden vrijwillige Gilderijders en achterop fietsers met een visuele beperking. Gilde zoekt nog nieuwe vrijwilligers.

Elk jaar ontmoeten alle Gilderijders elkaar twee keer voor een gezamenlijke fietstocht en een keer voor een gezellige winteractiviteit. Een drankje en een hapje horen daar bij.
De meeste fietsers vormen vaste duo's die er regelmatig op uittrekken met een eigen tandem of een tandem van de Gilderijders. Ze spreken samen af, soms voor een snelle sportieve rit van meer dan 50 kilometer, maar er zijn ook fietsers die het rustiger aan doen, en na 10 kilometer neerstrijken op een terrasje.
Gilderijders bieden zo een mooie mogelijkheid aan blinden en slechtzienden om te fietsen in de buitenlucht. Op dit moment is er een grote behoefte aan vrijwilligers die voorop willen rijden. Zowel sportief in stevig tempo als rustig aan. Vooral jonge voorrijders zijn welkom.

Vrijwilligers krijgen eerst een goede instructie en training. Meer informatie via Info@gildezwolle.nl en www.gildezwolle.nl

Joop de Haan
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden