Ook dit jaar worden er weer hutten gebouwd bij basisschool De Wieden, aan de kruising Maaslaan/Beulakerwiede. (foto: archief Frans Paalman)
Ook dit jaar worden er weer hutten gebouwd bij basisschool De Wieden, aan de kruising Maaslaan/Beulakerwiede. (foto: archief Frans Paalman) (FotoPersBuro Frans Paalman)

Hamers klinken weer in huttendorpen

Zwolle - Timmeren, zagen, boren, spelletjes doen en lol hebben: de laatste week van de zomervakantie is er in de Zwolse wijken Jeugdland of Huttendorp, georganiseerd door welzijnsorganisatie Travers. In de Diezerpoort, Wipstrik en Aa-landen kunnen kinderen de hamer ter hand nemen.

Jeugdland Diezerpoort is deze week al gestart met activiteiten voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Het thema van dit jaar is 'Dieze op wereldreis' waarmee kinderen worden meegenomen op reis door de verschillende werelddelen.

Er zijn ook dagelijks springkussens en sport- en spelactiviteiten en bij mooi weer verschillende wateractiviteiten.

Jeugdland is tot en met vrijdag 16 augustus, dagelijks van 13.00 tot 16.30 uur. Op donderdag is er een mini-jeugdland voor 1 tot en met 4 jarigen en ouders. Prijzen zijn 7,50 voor een weekkaart en 2 euro voor een dagkaart en deze zijn te koop tijdens Jeugdland.

JeugdlandWipstrik

Van maandag 19 tot en met donderdag 22 augustus is er Jeugdland in de Wipstrik. Het thema is dit jaar 'de boerderij'. Maandagochtend wordt begonnen met het timmeren van de hutten.

Dinsdag komt daar ook het verven, knutselen en broodjesbakken bij. Dierenopvang Flappus is aanwezig met dieren. Woensdag is de sport- en speldag met een boerenpicknick en 's avonds voor de oudere kinderen een speurtocht. Donderdag is er een dagje uit. Meer informatie via 038 - 4538186 of info@wijkcentrumbestevaer.nl.

Huttendorp Aa-landen

Huttendorp Aa-landen wordt wordt gehouden van maandag 19 tot en met vrijdag 23 augustus, aan de kruising Maaslaan/Beulakerwiede, bij basisschool De Wieden. Iedereen van 6 tot en met 14 jaar mag meedoen. Dit jaar is het thema Digidorp. De digitale wereld komt tot leven, de hele week zijn er activiteiten passend bij de digitale wereld van vandaag. Voor kinderen die niet willen timmeren is er een creatief tent waarin geknutseld en geverfd kan worden.

De eerste dagen worden de hutten gebouwd, woensdag is er 's avonds en speurtocht, gevolgd door de Slaapnacht. Donderdag is er een digitale middag met diverse activiteiten, 's avonds is er de Grote Avond met talentenshow. Vrijdag wordt de Grote Spellendag, met luchtkussens, gehouden en is er middageten op Huttendorp.

Opgeven is niet nodig. Maandagochtend worden alle hutten ingedeeld. Een weekkaart kost 10 euro, dagkaarten kosten 3 euro. Meer informatie via 06-13550133 of www.wijkgemeenschapaalanden.nl

Jeugdland Westenholte

Huttendorp Jeugdland Westenholte is voor kinderen die na de zomervakantie in groep 1 tot en met 6 zitten.

Het evenement wordt van maandag 19 augustus tot en met donderdag 23 augustus van 10.00 uur tot 17.00 uur in het Stinspark gehouden.

Joop de Haan
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden